Nieuws en achtergrondinformatie

Tips van onze dierenarts

Voor onze e-mailnieuwsbrief schrijft onze dierenarts tweewekelijks een artikel met achtergrondinformatie, tips en advies over lichamelijke aandoeningen en aandachtsgebieden bij huisdieren. Via het inschrijfformulier onderaan de pagina kun je je voor de nieuwsbrief aanmelden.

Op deze pagina vind je een verzameling van de artikelen die er zijn verschenen. Dit overzicht zal regelmatig worden aangevuld, zodat er een uitgebreide collectie artikelen met nuttige achtergrondinformatie ontstaat die je te allen tijde kunt raadplegen.

Huisdier van de maand: Juli

Wat is er nu leuker dan lekker heel de middag met de bal spelen? Voor honden is dit vaak helemaal het einde! Zo ook voor Ginger, de vrolijke ruwhaar Teckel van 1 jaar oud.

Lees verder >

Waarom zijn grasaren gevaarlijk voor je hond?

Grasaren of ‘kruipers’ kunnen hele vervelende klachten geven bij onze honden. Lees in dit blogartikel welk gevaar er achter dit ‘onschuldige’ plantje schuilt!

Lees verder >

Myiasis bij het konijn

Myiasis, of wel madenziekte, is een gevaarlijke aandoening bij konijnen die voornamelijk voorkomt in de warme zomermaanden. In dit artikel kun je lezen wat myiasis is en hoe je het kunt voorkomen en behandelen.

Lees verder >

Longontsteking bij honden en katten

Longontsteking kan bij honden en katten voorkomen en is een ernstige ziekte. Lees hier wat er kan worden gedaan als je hond of kat een longontsteking heeft.

Lees verder >
Kleindieren
BARF
Hygiëne - omgeving
Pijn - Ontsteking
Voer
Sport - Spel
Puppy - Kitten
Winter
Wond - EHBO
Vliegen - Insecten
Ouderdom & dementie
Gewrichten - Beweging - HD
Trainen
Gebit
Merken en producenten
Luchtwegen - Keel
Oren
Overgewicht - Conditie
Vuurwerkangst
Maag – Darmen - Diarree
Blaas - Nier - Lever - Hart
Ontwormen
Huid - Jeuk - Vacht
Zomer en vakantie
Vlooien - Teken
Overig
Angst - Gedrag - Stress
Nieuws en persberichten
Medpets maakt gebruik van cookies om jou beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van jouw interesses, kun je informatie delen via social media en kunnen we je een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website ga je hiermee akkoord. Lees meer Sluiten