Nieuws en achtergrondinformatie

Tips van onze dierenarts

Voor onze e-mailnieuwsbrief schrijft onze dierenarts tweewekelijks een artikel met achtergrondinformatie, tips en advies over lichamelijke aandoeningen en aandachtsgebieden bij huisdieren. Via het inschrijfformulier onderaan de pagina kun je je voor de nieuwsbrief aanmelden.

Op deze pagina vind je een verzameling van de artikelen die er zijn verschenen. Dit overzicht zal regelmatig worden aangevuld, zodat er een uitgebreide collectie artikelen met nuttige achtergrondinformatie ontstaat die je te allen tijde kunt raadplegen.

Waarom krijgt mijn kat kale plekken?

Een kat kan zich zo enthousiast likken dat hij kale plekken krijgt. Dit heet 'over grooming'. Waarom doet een kat dit? Wat kan er aan de hand zijn? Dat komt in dit blogartikel aan bod, dus lees snel verder!

Lees verder >

Goed voorbereid de winter in

Waar moet je op letten tijdens de koude wintermaanden? De dagen zijn korter en de temperaturen buiten dalen. Veel honden vinden het fantastisch om samen met hun baas in de sneeuw te spelen, maar het kan ook risico's met zich meebrengen. We...

Lees verder >

Een hondenjas, heeft mijn hond die nodig?

Een hondenjas heeft verschillende functies, namelijk als bescherming, maar bijvoorbeeld ook als modeaccessoire. Maar heeft jouw hond een jas nodig? En is een hondenjas helemaal zonder risico? Lees dat in dit blogartikel!

Lees verder >

Waarom is hondenvoer ongeschikt als voer voor je kat?

Op de vraag 'Mijn kat eet hondenbrokken, kan dit kwaad voor mijn kat?', is eigenlijk maar één antwoord mogelijk en dat is JA! Lees snel in dit blogartikel waarom!

Lees verder >
Kleindieren
BARF
Hygiëne - omgeving
Pijn - Ontsteking
Voer
Sport - Spel
Puppy - Kitten
Winter
Wond - EHBO
Vliegen - Insecten
Ouderdom & dementie
Gewrichten - Beweging - HD
Trainen
Gebit
Merken en producenten
Luchtwegen - Keel
Oren
Overgewicht - Conditie
Vuurwerkangst
Maag – Darmen - Diarree
Blaas - Nier - Lever - Hart
Ontwormen
Huid - Jeuk - Vacht
Zomer en vakantie
Vlooien - Teken
Overig
Angst - Gedrag - Stress
Nieuws en persberichten
Medpets maakt gebruik van cookies om jou beter en persoonlijker te kunnen helpen. Met deze cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag. Zo kunnen we advertenties tonen op basis van jouw interesses, kun je informatie delen via social media en kunnen we je een goed functionerende website bieden. Door verder te gaan op onze website ga je hiermee akkoord. Lees meer Sluiten