Nieuws en achtergrondinformatie

Tips van onze dierenarts

Voor onze e-mailnieuwsbrief schrijft onze dierenarts tweewekelijks een artikel met achtergrondinformatie, tips en advies over lichamelijke aandoeningen en aandachtsgebieden bij huisdieren. Via het inschrijfformulier onderaan de pagina kun je je voor de nieuwsbrief aanmelden.

Op deze pagina vind je een verzameling van de artikelen die er zijn verschenen. Dit overzicht zal regelmatig worden aangevuld, zodat er een uitgebreide collectie artikelen met nuttige achtergrondinformatie ontstaat die je te allen tijde kunt raadplegen.

Voorhuidontsteking en -reiniging bij de hond

Bij niet gecastreerde (intakte) reuen zien we vrij regelmatig een voorhuidontsteking of [i]balanopostitis[/i]. Vroeg of laat krijgt bijna elke niet gecastreerde reu er wel eens (of vaker) last van. Meestal is dit niet iets ernstigs, maar het...

Lees verder >

Geslachtsdrift en hyperseksueel gedrag van de reu

Als de lente haar intrede doet, waart de geur van loopse teefjes door de lucht. Dit kan het hoofd van niet-gecastreerde reuen behoorlijk op hol brengen. Vaak gaat dit hyperseksuele gedrag ook gepaard met fysieke ongemakken, zoals ontsteking van...

Lees verder >

Longworm bij katten

Longworm komt steeds vaker voor bij katten. Met name jagende katten kunnen besmet raken. Wat is longworm en hoe kun je het behandelen? Dat lees je hier!

Lees verder >

Longworm bij honden

Longworm wordt steeds vaker gezien bij honden in Nederland. Lees hier wat longworm kan doen bij je hond en hoe je het kunt voorkomen en behandelen.

Lees verder >
Kleindieren
Ogen
BARF
Hygiëne - omgeving
Pijn - Ontsteking
Voer
Sport - Spel
Puppy - Kitten
Winter
Wond - EHBO
Vliegen - Insecten
Ouderdom & dementie
Gewrichten - Beweging - HD
Trainen
Gebit
Merken en producenten
Luchtwegen - Keel
Oren
Overgewicht - Conditie
Vuurwerkangst
Maag – Darmen - Diarree
Blaas - Nier - Lever - Hart
Ontwormen
Huid - Jeuk - Vacht
Zomer en vakantie
Vlooien - Teken
Overig
Angst - Gedrag - Stress
Nieuws en persberichten