Service
Winkelwagen
Menu

Riemen, halsbanden en tuigjes voor honden

Op het moment dat jij met je hond aan de wandel gaat, moet je hem kunnen aanlijnen. Daar zijn talloze opties voor. Halsbanden, hoofdhalsbanden, tuigjes, riemen, rollijnen, sliplijnen… We kunnen nog wel even doorgaan! Medpets heeft een grote selectie halsbanden, riemen en tuigjes. In deze categorie vind je ongetwijfeld een item wat zowel goed bij jou als je harige vriend past!

Meer informatie

1 - 24 van 279 Producten

Riemen, halsbanden, tuigjes. Deze keuze is reuze, maar wat kun je nu het beste kiezen? Het kiezen van de juiste riem, halsband of tuig voor je hond is erg belangrijk voor het comfort, de veiligheid en het welzijn van je trouwe viervoeter. Iedere hond is anders dus het is belangrijk om ook rekening te houden met de behoeften van je hond.

Hondenriem

Een hondenriem is een van de meest essentiële accessoires voor het uitlaten van je hond. Met verschillende opties variërend van klassieke hondenriemen tot rollijnen en slip- of jachtlijnen, is er voor iedere hond en baasje een geschikte keuze.

Klassieke hondenriemen zijn vrij simpel, maar wel heel erg praktisch. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en lengtes. De Ruffwear Knot-a-Leash is een simpele riem verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten.

De rollijnen van Flexi zijn razend populair. Deze riemen rollen automatisch op waardoor je de lengte van de lijn snel en makkelijk kunt aanpassen op de omgeving. Deze riemen zijn vaak comfortabel voor het baasje vanwege het ergonomische handvat. Wanneer je hond veel trekt kun je beter voor een klassieke hondenriem kiezen.

Een slip- of jachtlijn (ook wel een trainingslijn genoemd) is een halsband en riem in een, waardoor je je hond snel kunt aanlijnen. Ideaal dus wanneer je hond regelmatig losloopt! Deze lijn bestaat uit een lus voor je hand en een lus voor de nek van je hond. De riem moet wel voorzien zijn van een veiligheidsstop om te voorkomen dat de halsband te klein of te groot wordt voor je hond. De Hunter Retriever Lijn is een ideale lijn die verkrijgbaar is in diverse kleuren.

Hondentuig of halsband?

Je kunt ervoor kiezen om zowel een halsband als een hondentuig aan te schaffen. Een hondentuig is een betere optie wanneer je een lange wandeling gaat maken, omdat dit een stuk comfortabeler is voor je hond. De kracht wordt evenredig verdeeld waardoor de gewrichten minimaal belast worden. Bij kleinere honden kun je kiezen voor een standaard hondentuig en bij grotere honden kun je beter kiezen voor een Y-tuig. Deze ontlasten de nek en keel. Heeft jouw hond de neiging om te ontsnappen? Kies dan voor een anti-ontsnappingstuig.

Een halsband is makkelijk wanneer je je hond snel wilt uitlaten, omdat ze deze vaak al om hebben, waardoor je simpelweg alleen de riem eraan hoeft te klikken. Een halsband is nadelig voor honden die veel trekken, omdat alle kracht wordt opgevangen met de nek.