Service
Winkelwagen
Menu

5 goede voornemens voor u en uw huisdier in 2023

Het einde van het jaar komt weer in zicht en dat is altijd een mooi moment om terug te blikken, maar ook zeker om alvast vooruit te kijken! Welke vervelende gewoontes wil jij komend jaar liever doorbreken en wat zijn je doelen voor 2023? Wij helpen je in ieder geval alvast een handje door een paar goede voornemens voor jou en je huisdier op een rijtje te zetten. Tijd doorbrengen met je maatje is immers altijd een goed idee!

Hond en baas in het gras

Sporten

Het goede voornemen dat bij vrijwel iedereen op zijn lijstje staat: meer bewegen. Dit goede voornemen wordt veel leuker als je het met je huisdier samen doet! Dit kan natuurlijk door samen vaker een fijne wandeling te maken, maar er zijn nog veel meer opties. Neem je hond bijvoorbeeld eens mee tijdens het hardlopen met deze handige Trixie heupriem met looplijn, train op apporteren met de KONG training dummy of ga samen op een hondensport. Ook je kat wordt zo nu en dan graag fysiek uitgedaagd. Dit kan bijvoorbeeld met een speelhengelvulbaar speelgoed of met verschillende soorten balletjes.

Bekijk ook onze video over sporten met je huisdier!

 

Gezond eten

Ieder pondje gaat door het mondje. Eten staat tijdens de feestdagen centraal en het is dan ook niet gek dat iedereen na de decembermaand het voornemen heeft om gezonder of minder te gaan eten. Misschien heb jij je huisdier tijdens deze periode ook iets teveel verwend en is je hond of kat iets te zwaar geworden. Het kan dan een goed idee zijn om (tijdelijk) over te stappen op ander voer. Zo is Vetality Weight Management speciaal ontwikkeld door dierenartsen om je hond op verantwoorde wijze gewicht te laten verliezen. Voor katten hebben we bij Medpets een speciaal Proefpakket Overgewicht samengesteld, waarmee je verschillende voedingen uit kunt proberen, voordat je een hele verpakking koopt.

Goed zorgen voor je DIERbaren

Op zijn tijd iets liefs doen voor je omgeving is een prachtig doel voor in het nieuwe jaar. Dit kan door eens per week te koken voor je oma, vrijwilligerswerk te doen bij de plaatselijke bibliotheek, maar vergeet ook zeker die lieve viervoeter thuis niet te verwennen! Denk aan een fijne was- of kambeurt, pedicure of het poetsen van tanden en oren. Hoewel niet al onze huisdieren even vrolijk worden van dit rijtje, zullen ze je op de langere termijn dankbaar zijn. Je wilt huid-, oor- en gebitsproblemen te allen tijde voorkomen. Alles voor de verzorging van je hond of kat vind je hier.

Duurzamer leven

Steeds meer mensen zijn bewust bezig met duurzaam leven. Dit is een prachtig streven en met een aantal kleine veranderingen kun jij al een verschil maken. Stap bijvoorbeeld over op de 100% natuurlijke kattenbakvulling van Huskaloo of kies bij aanschaf van een nieuw hondenkussen voor een product van gerecycled materiaal, zoals de Trixie Be Eco Coline. Ook de eco-friendly verzorgingsproducten van Mikki Bamboo zijn zeker het bekijken waard!

Schoon huis

We kunnen ons voorstellen dat schoonmaken niet jouw hobby is en dat je die tijd liever besteedt aan knuffelen en spelen met je dier. Speciaal voor jou lichten we daarom een aantal producten uit die je leven in 2023 een stukje gemakkelijker zullen maken. Allereerst de Proper Pets Hair Remover. Hiermee verwijder je makkelijk en snel haren van kleding, stoelen of banken in huis. Bespaar daarnaast veel tijd met de Royal Dry Doormat. Deze absorberende mat voorkomt namelijk dat je huis vol staat met natte voetafdrukjes. Desinfecteer ten slotte snel en gemakkelijk benches, vloeren, wanden en kooien met Halapur. Dit middel reinigt en desinfecteert in één en hoeft maar kort in te werken. Gemakkelijk en snel dus!