Service
Winkelwagen
Menu

Vlooienshampoo kat

Ook voor katten zijn er vlooienshampoos. ‘Mijn kat wassen?’ zul je je misschien afvragen? Ja, als je kat heel veel last heeft van vlooien kan het helpen om te wassen met een vlooienshampoo om sneller van het probleem af te zijn.

Meer informatie
Doe de vlooien en teken keuzehulp

1 - 3 van 3 Producten

Hoe werkt een vlooienshampoo bij je kat?

Net als voor honden kan een vlooienshampoo helpen je kat sneller van de vlooien af te krijgen. Katten zijn gevoeliger voor stoffen die vlooien doden dan honden. Stoffen die je bij honden veilig kunt gebruiken kunnen giftig zijn voor katten. Voor katten zijn er daarom vooral shampoos met natuurlijke ingrediënten. Denk aan Dimethicon in de Gentle Shampoo Dimethicon of de natuurlijke formule met plantaardige extracten in de Stop! Animal Bodyguard Vlooienshampoo.

Deze shampoos creëren een natuurlijke, fysieke barrière tegen vlooien. Dit effect houdt vaak ongeveer 10-14 dagen aan. Daarnaast spoel je eventuele nog levende vlooien van je kat af door het wassen.

Hoe gebruik je een vlooienshampoo bij katten?

Als je je kat wilt wassen doorloop je de volgende stappen:

  • Maak de vacht van je kat eerst goed nat
  • Verdeel de shampoo goed over de vacht en masseer in
  • De shampoo heeft 5-10 minuten nodig om goed te werken
  • Spoel de shampoo goed uit de vacht
  • Droog je kat goed af en laat de vacht verder drogen aan de lucht
  • Kam je kat om de vacht weer in model te krijgen en dode vlooien uit de vacht te kammen.

Zie je jezelf je kat nog niet wassen maar wil je wel graag de vacht behandelen met een natuurlijk product? Bekijk dan ook de Francodex Dimethicon Droogshampoo Kat.

Combineer een vlooienshampoo met andere vlooienproducten

Als je kat vlooien heeft is het ook verstandig om de omgeving goed te behandelen en tegelijkertijd ook eventuele andere huisdieren. Anders is het heel moeilijk om van vlooien af te komen. Een shampoo kan heel goed helpen om van de meeste volwassen vlooien af te komen. Daarna kun je de behandeling voortzetten met een van onze vlooiendruppels voor de kat.

Let op: Gebruik nooit zomaar een vlooienmiddel dat geschikt is voor honden voor je kat! Werkzame stoffen in producten voor honden kunnen giftig zijn voor katten en nare gevolgen hebben!

Wil je meer weten over vlooien en teken? Bekijk dan onze Vlooien- & Tekenwijzer!