Service
Winkelwagen
Menu
Vakantiegeld deals! - Scoor nu tot 30% korting! Lees meer

Zo help je diarree bij je huisdier voorkomen

Diarree bij je hond of kat: er is voor jullie beiden niets vervelender. Bovendien kan het een symptoom zijn van onderliggende problemen en onbehandeld zelfs leiden tot uitdroging. Gelukkig kan je je huisdier van binnenuit helpen. Lees verder voor de oorzaken van maag-darmproblemen, alles over het microbioom en hoe je diarree kan helpen voorkomen.

Hond en kat samen eten

De oorzaken en gevolgen van maag-darmproblemen

Er zijn verschillende oorzaken van spijsverteringsproblemen die kunnen leiden tot diarree bij je maatje. Denk aan stress en voedsel(over)gevoeligheid. Ook irritatie of ontsteking van de maag, darm of alvleesklier kan problemen geven. En wist je dat een overmatige groei van slechte bacteriën ook tot dunne ontlasting kan leiden?

Naast problemen met ontlasting, uiten maag-darmproblemen zich ook als constipatie en braken. Het is belangrijk om de dierenarts te raadplegen als dit langer dan een paar dagen aanhoudt. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat gras eten ook een teken kan zijn van constipatie, maagpijn of spijsverteringsproblemen. Zo probeert je huisdier namelijk vezels binnen te krijgen of pijn te verlichten. Dus eet je hond of kat veel gras? Kijk dan eens goed of er niet meer aan de hand is.

Wat is het microbioom en waarom is het zo belangrijk?

Katten en honden hebben, net zoals wij, een evenwichtig microbioom nodig. Het microbioom is een ecosysteem van miljarden micro-organismen dat zich bevindt in het spijsverteringskanaal van je huisdier. De precieze samenstelling van deze darmflora is voor ieder huisdier uniek.

Deze micro-organismen dragen onder andere bij aan een goede spijsvertering, een sterk immuunsysteem en gezonde orgaanwerking. Een gezond microbioom is dus ontzettend belangrijk voor de gezondheid van je dier. Is dit ecosysteem uit balans? Dan kan dat leiden tot verschillende problemen. Inclusief diarree.

Hoe voeding bijdraagt aan een gezond microbioom

Het is bekend dat voeding een belangrijke rol speelt bij gezonde spijsvertering. Maar wist je dat je voeding zelfs kan gebruiken om acute of chronische maag-darmproblemen te verhelpen? Onderzoekers van Hill’s ontdekten een unieke mix van prebiotica die de goede bacteriën ondersteunt en bijdraagt aan de maag-darmgezondheid van je huisdier. Wanneer je het microbioom van je huisdier weer in evenwicht brengt, geef je buikjes die van streek zijn verlichting, help je diarree te verdwijnen en verbeter je de spijsvertering. Zo ben je snel van problemen af en ben je nieuwe issues voor. Want voorkomen is altijd beter dan genezen.

Er zijn verschillende producten van Hill’s met de nieuwe ActivBiome+ formule, waaronder de Hill’s I/d Digestive Care Feline en de Hill’s I/d Stress Mini. De Hill’s Z/d Canine en de Hill’s Science Plan Adult Perfect Digestion zijn ook verrijkt met het ActiveBiome+.

Weten hoe een Hill’s product met ActivBiome+ jouw huisdier kan helpen? We helpen je graag via dierenarts@medpets.nl.