Service
Winkelwagen
Menu

Koelband Hond

Wanneer de temperaturen stijgen en het zonnetje schijnt, verplaatsen we ons massaal naar het terras, het zwembad of het strand. We passen onze kleding aan, nemen een verfrissende duik in het water of zoeken de schaduw op. Ook koelen we af door te zweten. Honden hebben daarentegen vrijwel geen zweetklieren. Ze kunnen hun lichaamstemperatuur alleen reguleren door te hijgen of door te zweten via hun voetkussentjes. En dan nog kan je hond maar een klein gedeelte van zijn overtollige warmte kwijt… Vooral tijdens mooi zomers weer is je hond extra gevoelig voor oververhitting. Een hitteberoerte kan leiden tot blijvende schade aan de organen, een coma of in zeer ernstige gevallen zelfs de dood. Je hond afkoelen? Lees snel verder!

Meer informatie

1 - 8 van 8 Producten

Hoe koel je een hond af?

Je hond koelen? Hoe doe je dat? Wanneer het erg warm is, is het verstandig jullie middagwandeling uit te stellen. Die kun je beter ’s ochtends vroeg of juist later op de dag plannen. Vanzelfsprekend zorg je ervoor dat er genoeg vers drinkwater voor je viervoetige vriend beschikbaar is. Ook een verfrissende duik in het water kan voor de nodige verkoeling zorgen. Houdt je hond er niet zo van om te zwemmen? Kies dan eens voor een koelband of -bandana!

Koelband hond of honden bandana

Medpets heeft verschillende soorten koelhalsbanden en -bandana’s voor jouw hond. Zo vind je hier onder meer de koelbanden van Aqua Coolkeeper. Zowel de halsband als de bandana zijn uitgerust met zogenaamde HydroQuartz. Wanneer de HydroQuartz in contact komen met water, vormen ze een actief verkoelende gel. De gel absorbeert de lichaamswarmte van je harige vriend en stoot deze weer af door verdamping. Zo is directe en continue verkoeling mogelijk. Er is enkel water benodigd voor de Aqua Coolkeeper, dus geen koeling vooraf. Daarnaast vind je hier ook bandana’s van AFP Chill out, CoolPets en Trixie. Houd het hoofd van je hond koel en kies iets wat hij prettig vindt om te dragen. Wanneer de temperaturen weer eens de pan uitrijzen, zal hij dat zeker waarderen!