Service
Winkelwagen
Menu
Vakantiegeld deals! - Scoor nu tot 30% korting! Lees meer

Beschermkragen voor Katten

Een beschermkraag wordt vaak na operaties gebruikt om te voorkomen dat jouw kat aan de helende wond likt of bijt. Bij Medpets heb je de keuze uit verschillende beschermkragen.

Meer informatie

1 - 6 van 6 Producten

Het is belangrijk dat een beschermkraag ook goed zit bij je kat. Het belangrijkste aandachtspunt voor het kiezen van de juiste maat is de afstand tussen neus en nek. De beschermkraag moet voorbij de neus komen om te voorkomen dat je kat met zijn neus zijn lichaam kan bereiken. Elk product heeft een eigen maatschema waarin duidelijk vermeld staat wat de afmetingen zijn. Katten kunnen er soms voor zorgen dat ze hun kap aftrekken. De beste manier om dit te voorkomen is om de kap te bevestigen aan een halsband met behulp van elastische lus aan het nekeinde van een beschermkraag.

beschermkraag-kat

Welke beschermkragen zijn er?

Medpets heeft twee verschillende soorten beschermkragen in het assortiment, namelijk de reguliere en de opblaasbare beschermkragen. Een opblaasbare beschermkraag heeft als voordeel dat je het leeg kunt laten lopen en daardoor eenvoudig kunt wassen. Een gedeelde eigenschap, samen met de reguliere kragen, is dat ze beiden erg zacht zijn en daardoor erg comfortabel zitten bij katten.

Assortiment

Medpets heeft 6 verschillende beschermkragen in het assortiment met elk hun eigen kleur, design en materiaalkeuze. Uiteindelijk hebben alle 6 de beschermkragen hetzelfde doel, namelijk het voorkomen dat je kat aan een helende wond likt of bijt. Een populaire beschermkraag voor katten is de AA Easyfix-Collar; een lichte, comfortabele kraag van plastic. Een comfortabelere mogelijkheid is de Comfy Cone Kraag, een prettig draagbare, zachte kraag gemaakt van gelamineerd nylon over een stevige foamlaag. De beschermkraag geeft mee en kan zelfs worden omgevouwen, bijvoorbeeld wanneer de kat wil eten of drinken.