Service
Winkelwagen
Menu

Medpets Inspiratiepagina

Ontdek onze nieuwste trends

Welkom bij de Medpets inspiratiepagina! Hier lees je alles over de nieuwste trends op het gebied van de verzorging van jouw hond of kat. Of het nu gaat om het leukste speelgoed, de nieuwste supplementen of de lekkerste nieuwe snacks, je vindt het hier allemaal!

Tips van het Veterinaire team

Februari is de maand van het gebit dus een goed moment om even goed bij de gebitsverzorging van je dier stil te staan! Hier volgen een aantal tips voor de gebitsverzorging:

  • Start met het poetsen van de tanden! Idealiter wen je honden en katten van jongs af aan tandenpoetsen. Maar ook bij oudere dieren kun je hier nog mee beginnen! Pak het rustig aan en geef niet te snel op!
  • Lukt poetsen echt niet? Kies dan een voer, snack, supplement, wateradditief of speeltje wat kan helpen bij de gebitsverzorging.
  • Twijfel je over de staat van het gebit van je huisdier? Laat het controleren door je dierenarts!

Bekijk de pagina over de maand van het gebit voor alles wat je moet weten over de gebitsverzorging van jouw huisdier!

De beste lente benodigdheden!

Heb je al aan de juiste bescherming voor je dier gedacht?

Ook nu zijn die vervelende beestjes, zoals vlooien, teken en wormen actief. Daarom is het belangrijk om je huisdier ook nu al te beschermen. Bij Adimere zorgen ze voor een goede bescherming van jouw huisdier. Dat betekent diergeneesmiddelen van hoge kwaliteit met een uitstekende bescherming tegen o.a. vlooien, teken, wormen en andere zandvliegen.
Adimere

Puur Natuur, supplementen met pure en natuurlijke ingrediënten

Tips van onze dierenarts

Meer tips

Ontdek de beste bescherming tegen vlooien en teken

Hoe vaak moet je een hond ontwormen?

Vraag jij je ook wel eens af ‘hoe vaak moet ik mijn hond ontwormen?’ Lees en kijk dan even verder. Het is afhankelijk van de situatie van jouw hond hoe vaak je hem of haar moet ontwormen. Komt je hond regelmatig buiten op mogelijk besmette omgevingen zoals een hondenuitlaatveldje en komt hij veel in contact met andere honden? Krijgt je hond rauw vlees of slakken? Jaagt jouw hond wel eens op kleine dieren zoals vogels of muizen? Woon je in een gebied waar de vossenlintworm veel voorkomt? Allemaal vragen die je jezelf moet stellen bij het vraagstuk ‘hoe vaak moet je een hond ontwormen?’. Wanneer je hond een hoog risico loopt wordt het maandelijks ontwormen van de hond aangeraden. Loopt je hond een laag risico wordt 1 à 2 keer per jaar aangeraden. Over het algemeen is het advies om 4x per jaar je hond te ontwormen.
Hoe vaak moet je een hond ontwormen? - Medpets geeft tips!

Gezond ouder worden met Hill's

Wees alert op veranderingen in het lichaam en gedrag van oudere huisdieren, want dit kan een teken van ziekte zijn. Vroeg signaleren helpt om ziekten vroegtijdig op te sporen en zo jouw hond of kat zo lang mogelijk fit en gezond te houden. Wat nu als je dier ondanks alle goede zorgen toch ziek wordt? Dan zijn er speciale dieetvoedingen ontwikkeld die je hond of kat ondersteunen bij een bepaalde aandoening.

Net als bij mensen, neemt bij oudere huisdieren de kans op gezondheidsproblemen toe. Daarom is het belangrijk dat je minimaal één keer per jaar met je huisdier naar de dierenarts gaat voor een gezondheidscontrole, zeker wanneer je huisdier ouder begint te worden. Voor honden en katten met gezondheidsproblemen is er Hill’s Prescription Diet. Dieetvoeding die door dierenartsen wordt aanbevolen en speciaal is samengesteld voor specifieke voedingsbehoeften die horen bij de aandoening van je huisdier. Vraag je dierenarts hoe Hill’s prescription Diet jouw huisdier kan helpen.

oude hond

Een frisse adem met Sanimal

Maand van het gebit met onze klanten