Service
Winkelwagen
Menu
Week van de teek - Tot 25% korting op vlo- en teekbescherming! Lees meer

Vegan hondenvoer

Veganistisch hondenvoer is gemaakt van plantaardige ingrediënten en bevat geen dierlijke eiwitten. Het bevat dus geen melk, eieren of vlees. Veel mensen die zelf kiezen voor veganistisch voer, willen dit ook voor hun huisdier.

Meer informatie

1 - 20 van 20 Producten

Voer dat op plantaardige basis is gemaakt, is namelijk een stuk milieuvriendelijker dan voer met dierlijke eiwitten. Goed voor de aarde dus, maar is het ook goed voor je huisdier?

 

In vegan hondenvoer zitten vooral plantaardige voedingsstoffen. Deze voedingsstoffen hebben een dikkere celwand dan dierlijke voedingsstoffen, waardoor ze onbewerkt moeilijk te verteren zijn door je huisdier. Bij de productie van hondenvoer worden de plantaardige cellen daarom kapotgemaakt door ze te persen of te verhitten. Op deze manier kan jouw hond de voedingsstoffen wel opnemen. Het is dus mogelijk om je hond veganistisch te voeden, maar het wordt niet aangeraden. Je maatje heeft namelijk heel veel voedingsstoffen nodig die in veganistisch hondenvoer ontbreken, zoals ijzer, calcium en zink. Denk je er dus aan om over te stappen op veganistisch hondenvoer? Doe dit dan altijd in overleg met de dierenarts of met een diervoedingsspecialist! Het structureel missen van essentiële voedingsstoffen is namelijk erg gevaarlijk voor je dier.