Service
Winkelwagen
Menu
Nu gratis verzending bij aankoop van een Hill’s product met kortingscode GRATISVERZENDING Lees meer

Hygiëne - Omgeving Hond

Ter preventie van ziekte bij de hond is het van belang dat je een goede hygiëne in acht neemt.

Meer informatie

1 - 24 van 77 Producten

Voeren

Geef de hond eten in een schone voerbak en zorg voor dagelijks vers drinkwater.

Hondenpoep

Een van de grootste ergernissen in Nederland is hondenpoep op straat of in speeltuinen. Het is erg vies als iemand plots in de hondenpoep staat. Bovendien zitten er in de uitwerpselen wormen en bacteriën die ziektes kunnen overdragen op mensen. Vooral kinderen zijn daar gevoelig voor. Om de verspreiding van ziektes te voorkomen is het belangrijk dat jij de hond regelmatig ontwormt en dat je de ontlasting van de hond meteen opruimt. Daarvoor kan je speciale poepzakjes gebruiken.

Wassen

Het wassen van de hond hoort bij een goede hygiëne. Dit hoeft echter niet zo vaak te gebeuren, uitsluitend wanneer de vacht van de hond vuil is. Gebruik bij het wassen een speciale hondenshampoo. Na het wassen moet je ervoor zorgen dat alle shampooresten uit de vacht zijn, zodat de hond geen jeukklachten krijgt. Droog de hond af met een grote handdoek en föhn hem eventueel droog. Zorg ervoor dat je niet te dicht op de huid föhnt.

Handen wassen

Zorg ervoor dat jij en jouw kinderen altijd de handen wassen na het aaien van of knuffelen met de hond. Honden rollen regelmatig in allerlei viezigheid. Dat doen ze om hun geur te maskeren, maar het zit natuurlijk vol ziektekiemen. Voor het reinigen van de beschadigde huid kun je Dettol desinfectie gebruiken. Ook kunt u het middel gebruiken voor het preventief reinigen van kleine wondjes.

Woning

Maak de woning ook regelmatig schoon. Een hond laat overal haren achter. Stofzuig dus regelmatig en gebruik liefst ook desinfecterende schoonmaakmiddelen. Om haren van de bank of van jouw kleding te krijgen kan je gebruik maken van een lintroller. Urinegeur en -vlekken verwijder je effectief met Urine-Off voor de hond.

Speelgoed

Maak ook het speelgoed van de hond regelmatig schoon. Pluchen speelgoed kan je in een sloop in de wasmachine doen. Plastic speelgoed kan je schoonmaken met een speciaal desinfecterend middel. Tennisballen kun je gemakkelijk wassen met een hondenshampoo. Spoel wel al het speelgoed goed na met water.

Mand

Een kunststof mand is gemakkelijker schoon te maken dan een rieten mand. Denk daar dus goed over na als je spullen voor de hond gaat aanschaffen. Wil je toch een rieten mand, dan kan je die schoonmaken met een speciale spray. Stoffen mandjes kunnen vaak in de wasmachine.