Service
Winkelwagen
Menu

Tekenband kat

Teken zijn parasieten die zich aan jouw kat hechten voor een bloedmaaltijd. Teken zijn vooral goed zichtbaar als ze zijn volgezogen. Soms zie je teken lopen over de vacht op zoek naar een geschikte plek om zich vast te hechten. Teken komen in heel Nederland voor en zitten vooral in het gras.

Meer informatie
Doe de vlooien en teken keuzehulp

1 - 4 van 4 Producten

Vlooien- en tekenband kat

Er zijn verschillende producten die je in kunt zetten tegen teken. Een tekenband is één van de opties om jouw kat te beschermen tegen teken. Medpets heeft verschillende anti tekenbanden in het assortiment. De meeste halsbanden tegen teken werken ook tegen vlooien. De Seresto Kat is hier een goed voorbeeld van. Daarnaast zijn er ook banden die op een natuurlijke manier teken afweren. Als jouw kat bijvoorbeeld bij je in bed slaapt of veel bij je kinderen ligt, is het wellicht beter om te kiezen voor een ander soort product tegen teken.

Hoe werkt een tekenband bij jouw kat

Een tekenband geeft zijn stoffen geleidelijk af aan de huid en vacht van een dier. De werkzame stof wordt vanaf de halsband verspreid over de hele huid. De stoffen zitten dan ook in de vacht van de hond of kat. De werkzame stoffen worden niet of maar tot in hele lage concentraties in het bloed opgenomen. Omdat de werkzame stoffen zich over het lichaam moeten verspreiden wordt vaak aangegeven dat de band zijn optimale werking heeft bereikt na ongeveer 1 week. De band zit goed als je 2 platte vingers tussen de tekenband en de hals van de kat kunt doen. Er mogen ook niet teveel haren tussen de band en de huid zitten.

Natuurlijke tekenband voor katten

Wil je liever geen chemische insecticiden gebruiken, dan zijn er natuurlijke tekenbanden voor katten. Een voorbeeld hiervan is de TPD Vlo & Teek Stop en de Knock Off Vlooien-tekenband. Deze halsbanden zijn op basis van dimethicone. Daarnaast hebben we producten die ultrasone pulsen zenden die teken op afstand houden, zoals van het merk Tickless. Er zijn ook zogenaamde keramische tekenbanden. De meeste natuurlijke producten hebben vooral een werende werking. Hierdoor is het vooraf moeilijk te voorspellen wat de effectiviteit is.

Download ook ons Stappenplan: “hoe verwijder je een teek?” voor de stappen die je maakt om een teek te verwijderen. Handig voor onderweg of op vakantie!