Service
Winkelwagen
Menu
Nu gratis verzending bij aankoop van een Hill’s product met kortingscode GRATISVERZENDING Lees meer

Vachtverzorging voor Katten

De meeste katten zijn prima in staat om hun eigen lichaam van top tot teen te wassen. Ze gebruiken daarvoor hun unieke tong, die dode haren verwijdert en vuil uit de vacht poetst. Sommige katten kunnen echter wel een handje extra gebruiken bij het verzorgen van hun vacht.

Meer informatie

1 - 24 van 162 Producten

Hoe vaak hangt voornamelijk af van het type vacht van je kat. Bij Medpets vind je een uiteenlopende selectie producten die bijdragen aan een gezonde, mooie en glanzende vacht.

Borstels, kammen en vachtontvilters

Kortharig

Ook katten met een kortharige vacht kunnen veel baat hebben bij een fijne borstelbeurt. Vooral in ruiperiodes zal je kat je dankbaar zijn als je hem een handje helpt bij het verzorgen van zijn vacht. Zo voorkom je namelijk dat je kat veel haar binnenkrijgt, met als gevolg vervelende haarballen. Bovendien heb jij zo ook minder last van plukken haar in huis! Je kunt hiervoor onder meer de Nobby Grooming Handschoen gebruiken.

Langharig

Langharige katten nemen meer tijd in beslag op het gebied van vachtverzorging dan kortharige katten. Borstel je langharige kat het liefst dagelijks of minimaal 2 keer per week (afhankelijk van de vacht). Die mooie, dikke, weelderige vacht is prachtig om te zien, maar klit ook erg snel, waardoor er vervilting kan ontstaan. Daarnaast hebben sommige langharige katten een ondervacht, waar ze zelf niet gemakkelijk bij kunnen komen. Hardnekkige klitten en vervilte vacht kun je eenvoudig verwijderen met de Trixie Vachtontvilter.

Shampoos en conditioners

Je kat in bad doen? Dat is eigenlijk niet nodig. De meeste katten hebben er ook een verschrikkelijke hekel aan! In zeldzame gevallen kan het toch voorkomen dat jouw kat echt in bad moet, bijvoorbeeld wanneer hij extreem vies is geworden of in aanraking is gekomen met bepaalde stoffen (zoals vet of gif). Hoe pak je dit aan?

  • Schaf te allen tijde een shampoo aan die speciaal ontwikkeld is voor katten of kittens!
  • Gebruik alleen de hoeveelheid water nodig om je kat te wassen en stop hem nooit in een vol bad.
  • Was je huistijger met lauwwarm water.
  • Breng telkens een kleine hoeveelheid shampoo aan en vermijd daarbij contact met de oren en ogen.
  • Spoel je kat goed af met schoon lauw water en vermijd daarbij opnieuw de oren en ogen. Gebruik je handen om het zeepsop te verwijderen.
  • Droog je kat van top tot teen af en laat hem zichzelf uitschudden om zich te ontdoen van het overtollige water.
  • Zorg dat je kat zich begeeft in een warme kamer waar hij volledig op kan drogen. Laat je kat pas het liefst weer buiten, wanneer hij helemaal opgedroogd is.

De Dermoscent Atop 7 shampoo bestaat uit natuurlijke ingrediënten en ondersteunt het herstellend vermogen van de droge en gevoelige huid.

Vachtverzorgingsdoekjes

Een andere manier om de vacht en huid van jouw harige vriend schoon te houden is door middel van verzorgende doekjes. De Beaphar Dierendoekjes reinigen op milde wijze en neutraliseren vieze geurtjes. Ze zijn onder andere geschikt voor het reinigen van de vacht, poten, snuit, ogen en oren van je kat. De vochtige doekjes zijn hypoallergeen en bevatten een pH neutrale oplossing.