Service
Winkelwagen
Menu

Hygiëne - Omgeving Kat

Het zal je vast al eens opgevallen zijn dat jouw kat zich bijna voortdurend wast. Katten zijn erg schone dieren en hechten veel belang aan een goede hygiëne. Kittens weten instinctief hoe ze zich moeten reinigen. Door het likken komt er namelijk een laagje talg op de vacht van de kat, waardoor de vacht beschermd wordt tegen water en viezigheid.

Meer informatie

1 - 24 van 62 Producten

Vachtverzorging

Een kat wast zichzelf dus genoeg. Je hoeft de vacht van de kat normaal gesproken niet te wassen. Toch kan een kat niet altijd zelf alle viezigheid uit zijn vacht krijgen. Daarom is het verstandig als je de kat zo nu en dan eens borstelt, zodat de losse haren uit de vacht komen. Dat is niet alleen voor de kat fijner, maar ook voor zijn omgeving. Zo heb je niet voortdurend meer haren op jouw bank of op jouw kleding.

Schoonmaken

Vergeet niet dat je ook de kattenbak en de omgeving van de bak zelf moet schoonmaken wanneer je de kattenbakvulling vervangt. Je gebruikt daarbij het best heet water en een neutraal schoonmaakmiddel waar geen azijn aan toegevoegd is. Azijn lijkt immers te veel op de lucht van kattenurine, iets waar de kat zelf ook niet goed tegen kan. Een goed neutraal schoonmaakmiddel is bijvoorbeeld Capturine Pets Bio-Cleaning . Dat is een product dat op enzymatische wijze geurbronnen elimineert.

Geur verwijderen

Mocht er toch een urinelucht in de kattenbak blijven hangen, dan kun je een speciaal middel gebruiken tegen de geur. Er zijn diverse middelen tegen vieze luchtjes beschikbaar. Odorcide is een oplossing voor het verwijderen van geuren van niet alleen urine, maar ook uitwerpselen, braaksel, sproeien en schimmels. Het middel is te gebruiken op muren en vloeren, maar ook op meubels, tapijt en kleding. Daarnaast zijn de meeste geurverwijderaars ook te gebruiken om vlekken te verwijderen. Indien je urine ruikt maar niet kan ontdekken waar de urinelucht vandaan komt dan biedt Urine-Off Urine Finder Mini Blacklight uitkomst. Dat is een effectief hulpmiddel om opgedroogde urinevlekken eenvoudig op te sporen.