Service
Winkelwagen
Menu

Terugblik: Medpets donaties in 2021

Om het jaar mooi af te sluiten willen we graag terugblikken op onze donaties in 2021 aan goede doelen. Om dieren in nood en in asielen een hart onder de riem te steken, heeft Medpets in 2021 weer mooie donaties geschonken.

Stichting Dierenlot

Eén van onze goede doelen is Stichting Dierenlot. Stichting Dierenlot is een goed doel dat zowel kleine als lokale dierenorganisaties ondersteunt in de vorm van giften, natura en kennis. Medpets steunt Dierenlot door maandelijks de niet verkoopbare producten te doneren. Vervolgens verspreidt Dierenlot deze producten aan organisaties die het hard nodig hebben! Dit jaar zijn er ruim 60 pallets, vol met voeding en dagelijkse benodigdheden, aan Dierenlot gedoneerd om te verspreiden.

Stichting Dutch Cell Dogs

Een ander goed doel die wij al een geruime tijd steunen, is Stichting Dutch Cell Dogs. Stichting Dutch Cell Dogs heeft een trainingsprogramma opgezet waarbij gedetineerden samenwerken met asielhonden. Medpets heeft dit jaar weer een flink aantal producten gedoneerd, zoals snacks, tuigjes en speelgoed. Hierdoor hopen wij dat de asielhonden optimaal hun trainingsprogramma’s kunnen volgen.

Wings for Animals

Medpets steunt Wings for Animals met gerichte donaties voor diverse projecten, stichtingen of asielen. Zo hebben we dit jaar via deze partij een voerdonatie aan Stichting Egelopvang Midden-Nederland gedaan, wawt bestond uit kittenbrokjes en -melk.

Stichting Kitten Rescue Curaçao

Curaçao kent veel zwerfdieren, waaronder ook veel katten. Kitten Rescue Curaçao biedt opvang voor moederloze kittens, zogende katten, gewonde katten en een opvang voor katten met een beperking. Dit jaar is besloten dat Medpets vaste voerpartner wordt van de stichting. Medpets gaat elk kwartaal voeding doneren aan Stichting Kitten Rescue Curaçao. Hiermee wordt Medpets een vaste partner van voerdonatie aan de stichting om extra steun te geven. Per kwartaal gaat er zeker 300 kg aan brokken richting Curaçao voor de katten in nood. Medpets hoopt met de toegezonden producten katten in de opvang gezond op te laten groeien en ze van de juiste voeding te voorzien. Deze mogelijkheid tot doneren van de goederen op het eiland wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Dierenlot.

Stichting Kitten Rescue Curaçao

Sterillisatieproject

Eerder dit jaar heeft Medpets al diverse donaties gedaan aan de stichting op Curaçao, waaronder voor het grote sterilisatieproject. Tijdens dit project zijn er veel katten geholpen om zo de populatie aan (zwerf)katten minder snel toe te laten nemen. Aan dit project heeft onder andere dierenarts Piet Hellmans bijgedragen. Speciaal voor deze projecten heeft Medpets eerder dit jaar opnamekooien gedoneerd. Deze kooien zijn inmiddels volop in gebruik op het eiland.