Service
Winkelwagen
Menu
Profiteer nu tijdelijk van 10% korting op snacks met kortingscode MEDPETSEK10 Lees meer

Oogverzorging voor Katten

Katten kunnen last krijgen van diverse oogproblemen. Bekijk hier wat er allemaal voor kan komen bij katten.

Meer informatie

1 - 24 van 38 Producten

Conjunctivitis

Een daarvan is conjunctivitis, dat in de volksmond oogontsteking wordt genoemd. De ziekte is te herkennen aan vieze of rode ogen. Ook vechten met een andere kat kan een oogontsteking veroorzaken. Het oog kan daarbij beschadigd zijn geraakt.

Staar

Een andere oogaandoening bij katten is staar. De lens van het oog wordt troebel, waardoor er weinig tot geen licht door komt. Daardoor kan de kat wazig gaan zien of zelfs blind worden. Je herkent staar bij jouw kat doordat de lens van het oog blauwgrijs wordt. Ook kan de kat zich anders gaan gedragen door zijn verminderde zichtvermogen.

Niesziekte

Soms kunnen katten oogproblemen krijgen in het kader van niesziekte. Niesziekte is een ziekte die veroorzaakt kan worden door verschillende virussen en bacteriën. Naast andere klachten zijn er ook vaak oogproblemen aanwezig, waaronder rode ogen, ooguitvloeiing en beschadigingen aan het hoornvlies. Jaarlijks tegen niesziekte vaccineren is belangrijk om de ziekte te voorkomen.

Droge ogen

Sommige katten krijgen op den duur last van droge ogen. Je kunt dat gemakkelijk behandelen door oogdruppels bij jouw kat toe te dienen. Op onze website kun je bijvoorbeeld Hyaluvisk Drops aanschaffen. Dat zijn bevochtigende, smerende oogdruppels zonder conserveringsmiddelen. De druppels passen zich aan aan de pH-waarde van het traanvocht van jouw kat en kunnen dagelijks gebruikt worden.

Oogreinigers

Je kunt de ogen van jouw kat regelmatig reinigen om de kans op oogaandoeningen te verminderen. Daarvoor hebben wij diverse oogreinigers in ons assortiment. Deze zijn bovendien vaak geschikt om de oogleden te reinigen en de traanstrepen bij de kat te verwijderen. De diverse oogreinigers hebben rustgevende eigenschappen.

Symptomen

Je herkent de meeste oogproblemen en infecties bij de kat als de ogen gezwollen zijn of de kat zichtbaar last heeft van jeuk of pijn. Ook heeft de kat soms last van een verhoogde traanafscheiding of etterige, vieze ogen. De ogen krijgen meestal een rode kleur.

Advies

De producten die wij aanbieden zijn over het algemeen bedoeld ter verzorging en bieden geen oplossing bij (ernstige) oogproblemen. Als je vermoedt dat jouw kat last heeft van een oogprobleem, is het verstandig een dierenarts te raadplegen.