Service
Winkelwagen
Menu

Vachtverzorging Paard

Het kan soms nodig zijn de huid en vacht van jouw paard te wassen. Bijvoorbeeld wanneer deze vuil is of wanneer jouw paard huidproblemen heeft. In de onderstaande categorie vind je alle producten voor zowel de standaard als de speciale vachtverzorging van jouw paard.

Meer informatie

1 - 24 van 76 Producten

Huidproblemen

Net als mensen hebben paarden verschillende huidsoorten. Jouw paard kan een droge of schilferige huid, een gevoelige of juist een vette huid hebben. Er zijn speciale shampoos die de behandeling van huidproblemen ondersteunen. Denk hierbij aan Sectolin Z-T Shampoo en MalAcetic Equine Shampoo voor de schilferige huid. Voor het verwijderen van vlekken uit de vacht van jouw paard kun je Cowboy Magic Shine In Yellow Out of Cowboy Magic Greenspot Remover gebruiken.

Zonnebrand

Paarden die langdurig aan de zon worden blootgesteld kunnen ook verbrandingen op gevoelige plekken krijgen. De gevoelige plekken zijn met name de ongepigmenteerde huid op het hoofd, de neus en rond de ogen. Met een zonnebrandcrème kun je deze gevoelige zones beschermen tegen de zon.

Glans

Op sommige momenten kan de vacht van jouw paard of pony wel wat extra glans gebruiken, bijvoorbeeld bij een wedstrijd, keuring of show. Voor deze momenten heeft Medpets.nl een uitgebreid assortiment shampoos en sprays voor extra glans.