Service
Winkelwagen
Menu

Hondenrugzak

Kan jouw hond heel erg genieten van een lange wandeling, maar wordt hij of zij wel snel moe? Of kan jouw hond je juist ondersteunen tijdens een langdurige tocht? Denk dan eens aan een hondenrugzak! Deze rugzakken zijn speciaal ontworpen voor honden en bieden comfort en gemak voor zowel hond als baas.

Meer informatie

1 - 12 van 12 Producten

Hondentas

Er zijn verschillende manieren waarop je gebruik kunt maken van een hondenrugzak. Zo zijn er speciale hondentassen, waarbij je hond je kan helpen met het dragen van spulletjes, door een eigen rugzak. Zo heb je bijvoorbeeld de Ruffwear Front Range Day Pack. In deze rugzak kan je jouw eigen spulletjes en die van je viervoeter gemakkelijk kwijt. Daarnaast kan de rugzak ook als harnas worden gebruikt.

Voordelen van een eigen rugzak voor je hond

Er zitten veel voordelen aan het meenemen van een speciale hondentas tijdens de wandeling.

 • Geschikt voor lange wandelingen. Met een hondenrugzak kan je hond meedragen wat jij nodig hebt tijdens lange wandelingen, zoals water en eten.
 • Comfortabel voor je hond. Deze rugzakken zijn gemaakt van ademend materiaal en zijn ontworpen om het gewicht gelijkmatig te verdelen, waardoor je hond comfortabel kan blijven zitten tijdens het dragen.
 • Handige opbergvakken. De rugzakken zijn vaak voorzien van handige opbergvakken waar je spulletjes in kan opbergen, zoals een kaart of een mobiele telefoon.
 • Verschillende maten en stijlen. Er zijn hondenrugzakken verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, zodat je altijd een rugzak kan vinden die bij je hond past.

Hoe kies je de juiste rugzak voor je hond?

Bij het kiezen van een hondenrugzak is het belangrijk om te kijken naar de volgende zaken:

 • Maat: kies een rugzak die goed past bij de grootte van je hond. De rugzak moet niet te groot of te klein zijn, zodat je hond comfortabel kan blijven zitten tijdens het dragen.
 • Gewicht: let op het gewicht van de rugzak zelf en zorg ervoor dat je hond niet te veel moet dragen. Het gewicht van de rugzak plus de inhoud mag niet meer dan 10-15% van het lichaamsgewicht van je hond zijn.
 • Materiaal: kies een rugzak van goede kwaliteit, gemaakt van ademend materiaal. Dit zorgt ervoor dat je hond comfortabel blijft tijdens het dragen van de rugzak.

Daarnaast hebben we bij Medpets ook hondenrugzakken waarmee jij je viervoeter kan dragen. Dit kan wanneer een wandeling toch te vermoeiend wordt voor je hond of je pup nog te jong is voor lange wandelingen. Zo hebben we bijvoorbeeld de Trixie Rugtas Timon. Met deze tas kan je honden tot 12 kg prima dragen. Het heeft een hoog draagcomfort en is rug vriendelijk. Zo kan jij ook nog genieten van een heerlijke wandeling!

Buik tas

Ben je op zoek naar een tas waarin je je hond aan de voorkant van je lichaam draagt dan is de Hunter buik tas een geschikt product. Deze tas kan tot maximaal 6kg dragen.

Voordelen van een hondenrugzak

 • Gemakkelijke oplossing wanneer een tocht toch te zwaar wordt voor je lieve viervoeter.
 • Comfortabel voor je hond. Deze rugzakken zijn speciaal ontworpen voor het dragen van je hond. Zo zorgen ze voor stabiliteit en bieden ze een mogelijkheid voor je hond om lekker om zich heen te kijken.
 • Handige opbergvakken. De rugzakken zijn vaak voorzien van handige opbergvakken waar je spulletjes in kan opbergen, zoals een kaart of een mobiele telefoon.
 • Verschillende maten en stijlen. Er zijn hondenrugzakken verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen, zodat je altijd een rugzak kan vinden die bij jou en je hond past. Let er wel op dat de rugzak het gewicht van je hond goed aan kan.

Kurgo Hondenrugzak

Bij Kurgo richten ze zich op de beste producten die je tijdens het reizen voor je huisdier kan gebruiken. Zo hebben ze ook speciale hondenrugzakken, namelijk de Kurgo G-Train K9 Pack en de Kurgo K9 Rugzak. Met deze hondentassen kunnen jij en je trouwe viervoeter comfortabel blijven genieten van de wandeling!