Service
Winkelwagen
Menu

Vlooienspray kat

Wist je dat slechts 5% van een vlooienpopulatie zich op jouw kat bevindt? De overige 95% (eitjes, larven en poppen) leven in de omgeving van jouw kat! Het is daarom belangrijk om ook jouw huis goed te behandelen om de kans op herbesmetting te verkleinen.

Meer informatie
Doe de vlooien en teken keuzehulp

1 - 14 van 14 Producten

Vlooienspray huis

Stofzuig je huis goed voor je gaat behandelen met een antivlooienspray. Heb jij stofzuigerzakken in jouw stofzuiger? Plak deze dan na iedere stofzuigbeurt dicht en gooi ze buiten in de vuilcontainer weg. Vervolgens kun je de omgevingsspray, bijvoorbeeld Indorex Defence Spray, gebruiken. Daarnaast is het van belang alle kleden en mandjes op hoge temperatuur te wassen.

Er zijn verschillende soorten sprays. Zo zijn er sprays op basis van insecticiden, maar ook producten met bijvoorbeeld dimethicone. Dit legt een laagje over de parasiet waardoor zij niet meer kunnen bewegen. Een voorbeeld is de Sectolin Vlo & Mijt omgevingsspray.

Spuitbus tegen vlooien voor je kat

Naast antivlooienspray voor in huis zijn er ook sprays die je op jouw lieve kat kunt gebruiken. Nu denk je misschien: “Zijn deze vlooiensprays ook geschikt voor kittens?”. Het antwoord is: ja! Vlooiendruppels zijn vaak nog niet geschikt voor hele jonge kittens vanwege hun gewicht. Een vlooienspray voor kittens is vaak al te gebruiken vanaf enkele dagen leeftijd en daardoor ideaal te gebruiken wanneer het nestje besmet is geraakt met vlooien.