Service
Winkelwagen
Menu

Orthopedische hondenkussens

Een orthopedisch hondenkussen kan een goede keuze zijn voor jouw hond. Zeker als je hond ouder wordt, of last heeft van zijn gewrichten is comfort en goede ondersteuning belangrijk!

Meer informatie

1 - 21 van 21 Producten

Wat is een orthopedisch hondenkussen?

Een orthopedisch hondenbed is een kussen gemaakt van traagschuim, met Memory Foam, van minimaal 3 cm dikte. Hierdoor ligt je hond zacht en comfortabel, maar geeft het ook voldoende steun.

Een goed orthopedisch hondenkussen heeft een aantal kenmerken:

  • Gemaakt van het juiste materiaal: traagschuim. Traagschuim heeft de eigenschap dat het drukverlagend/drukverdelend werkt. Hierdoor worden het aantal drukpunten verlaagd. Dit verbetert de doorbloeding en de nachtrust, omdat je hond minder de behoefte heeft om te draaien in zijn slaap. Traagschuim vormt zich daarbij naar het lichaam van de hond.
  • De juiste dikte: Een orthopedisch hondenkussen is minimaal 3 cm dik, maar voor oudere honden heb je zelfs liever een dikte van minimaal 5 cm. Een dikker kussen biedt meer steun en daarmee comfort voor je hond.

Daarnaast zijn er natuurlijk de verschillende uitvoeringsmogelijkheden in:

  • Formaat van het kussen: uiteraard afgestemd op de grootte van je hond
  • Materiaal van het kussen: waterbestendig, makkelijk afneembaar of van stof
  • Model van het kussen: Rond, rechthoekig of met opstaande randen

Een voorbeeld van een goed orthopedisch hondenbed is het Bia Ortho Bed.

De kosten van een orthopedisch hondenkussen liggen hoger dan van een standaard hondenkussen. Kijk dus ook naar de duurzaamheid van het kussen voordat je er één koopt.

Wanneer heeft mijn hond een orthopedisch hondenkussen nodig?

Een orthopedisch hondenkussen is vooral belangrijk voor oudere honden met artrose, gewrichtsklachten of honden met problemen aan spieren en gewrichten, bijvoorbeeld door een kruisbandruptuur of een spierblessure.

In het algemeen kan een orthopedisch hondenkussen zorgen voor meer comfort voor je hond en daarmee een betere nachtrust en kwaliteit van leven voor je hond. Een speciaal hondenkussen dat hier aandacht aan besteed, kan dus voor alle honden geschikt zijn.