Service
Winkelwagen
Menu

Hondenkoekjes

Hondenkoekjes zijn niet alleen een heerlijke traktatie voor onze trouwe viervoeters, maar ook een belangrijk onderdeel van de dagelijkse verzorging en training. Hondenkoekjes kunnen gebruikt worden om vaardigheden te trainen of als aanvulling op de standaardvoeding. Medpets heeft een breed assortiment aan hondensnacks die passen bij verschillende voorkeuren en voedingsbehoeften van de hond. Denk aan graan- en glutenvrije snacks, hypoallergene snacks en gebitsverzorgende snacks.

Meer informatie

1 - 24 van 54 Producten

Voordelen van hondenkoekjes

Hondenkoekjes zijn niet alleen een lekkere traktatie voor je hond, maar ook een essentieel onderdeel voor het opvoeden en belonen van je trouwe viervoeter. Wanneer je je hond iets nieuws wilt leren kun je hem belonen met een koekje. Op deze manier stimuleer je goed gedrag en versterk je jullie band.

Welke hondenkoekjes kies je voor jouw hond?

Er zijn een hoop verschillende hondenkoekjes voor jouw hond op de markt. Welke je kiest hangt af van de voorkeur van jouw hond, maar ook die van jou. Misschien heb je wel een voorkeur qua merk. Hieronder staan er een paar genoemd:

Yarrah

Yarrah is bijvoorbeeld een merk met alleen biologische producten, zoals de  Yarrah – Mini Bites Bio

Hill’s

Hill’s heeft onder andere hondenkoekjes voor honden met een voedselovergevoeligheid

Beeztees

Beeztees hondenkoekjes zijn er in verschillende soorten en maten, zoals de mergkoekjes of de heerlijke vleesstrips

Profine

Profine heeft koekjes in veel verschillende smaken, dus voor ieder wat wils

Voskes

Voskes heeft diverse lekkere snacks, wil je lekker gaan trainen kies dan voor de Voskes Training Mix

Gezonde hondenkoekjes

Wanneer jouw hond niet altijd  100% fit is zijn er diverse gezonde hondenkoekjes om jouw trouwe viervoeter alsnog te belonen. Denk hierbij aan honden met overgewicht, huidproblemen of een gevoelige maag.

Koekjes voor honden met overgewicht

Heeft jouw hond last van overgewicht en wil je hem alsnog kunnen belonen? Bij Medpets hebben we diverse gezonde hondensnacks, zoals Hill’s Healthy Weight Dog Treats. Deze snacks zijn laag in calorieën waardoor jouw hond alsnog van een heerlijke traktatie kan genieten.

Andere gezonde koekjes die je kunt geven:

Hondenkoekjes voor de vacht

Hondenkoekjes voor de vacht zijn speciale snacks voor honden met een voedselallergie of huidproblemen. Deze koekjes zijn vaak verrijkt met omega-vetzuren om jeuk te verminderen en de vacht weer te laten glanzen. De SANIMED Sensitive Functional Treats zijn ideaal voor honden met huidproblemen.

Hondenkoekjes voor de gevoelige maag

Wanneer je hond last heeft van een gevoelige maag zijn de BugsforPets Bugs Cookies ideaal. Deze hondenkoekjes bevatten ingrediënten, zoals wortel en kwark, om het maagdarmkanaal te beschermen.

Graan- en glutenvrije hondenkoekjes

Graan- en glutenvrije hondenkoekjes, zoals de snacks van Profine, zijn ideaal voor honden met voedselallergieën of voedselovergevoeligheid. Deze hondensnacks zijn gemaakt zonder tarwe, maïs en andere granen die vaak irritaties veroorzaken bij honden. In plaats daarvan worden ze vaak bereid met hoogwaardige ingrediënten zoals vlees, vis, zoete aardappel en erwten. Deze ingrediënten zijn niet alleen voedzaam, maar ook licht verteerbaar! De snacks van Riverwood en Boxby zijn hier een goed voorbeeld van.

Benieuwd wat het verschil is tussen graan- en glutenvrij? Lees dan onze blog!

Hypoallergene koekjes

Heeft jouw hond een voedselallergie en ben je op zoek naar een hypoallergeen hondenkoekje? Gelukkig zijn er steeds meer snacks die ook geschikt zijn bij voedselallergieën of -intoleranties waardoor je jouw hond toch een extraatje kan geven. Het assortiment van bijvoorbeeld Trovet bevat vaak slechts één eiwitbron en is daardoor geschikt voor honden met een voedselallergie of -overgevoeligheid. Kies bijvoorbeeld de Trovet Low Calorie Treats LCT (Lamb). Ben je bezig met een eliminatiedieet dan is het heel belangrijk dat je hond geen andere dingen te eten krijgt, ook geen hypoallergene hondenkoekjes!

Dental koekjes

In ons assortiment zijn hondenkoekjes te vinden die niet alleen een traktatie zijn voor je hond, maar ook helpen met het reinigen van het gebit van je hond. Deze hondenkoekjes komen vaak in de vorm van een kauwsnack. Door het kauwen wordt er wrijving langs de tanden gestimuleerd en wordt er ongewenst tandplaque van de tanden verwijderd. De Trixie Denta Fun Fish Chewing Rolls zijn gemaakt van extra dikke runderhuid waardoor het kauwen goed gestimuleerd wordt. Naast deze kauwsnacks zijn er ook andere manieren voor gebitsverzorging voor honden.

Vegetarische hondenkoekjes

Ben je op zoek naar vegetarische hondenkoekjes? Yarrah heeft verschillende vegetarische hondenkoekjes om uit te kiezen, zoals Yarrah – Vega Multi Hondenkoekjes Bio en Yarrah – Vega Hondenkoekjes Bio. Naast vegetarisch zijn de snacks ook nog eens biologisch.

Puppy koekjes

Wanneer je een pup in huis hebt moet je goed opletten wat voor koekjes je geeft. Niet alle hondenkoekjes zijn namelijk geschikt voor puppy’s omdat zij nog een melkgebit hebben of aan het wisselen zijn. Koekjes die geschikt zijn voor puppy’s zijn vaak zachter en makkelijker verteerbaar dan koekjes voor volwassen honden. De Boxby Puppy Snacks Duo Calcium Bones zijn de perfecte puppy snack om te trainen of als lekker tussendoortje.

Zelf gezonde hondenkoekjes maken

Heb je wat tijd over in het weekend en wil je zelf hondenkoekjes maken?

Er zijn ook manieren om zelf lekkere snacks te maken! Een gemakkelijke manier is om bijvoorbeeld hondenkoekjes met vlees te maken. Dit doe je door een worst als Prins NatureCare Turkey te mengen met 2 eieren en dit voor een uurtje te bakken op 160 graden in de oven.

Wil je meer inspiratie? In onze blog met recepten voor hondensnacks vind je er 9!

Koekjes vers houden

Als je heerlijke koekjes hebt gekocht voor jouw hond of ze misschien wel zelf gemaakt hebt, dan wil je ze natuurlijk wel vers houden. Een hondenkoekjespot is daarbij een must. Een trommel, zoals de District 70 Bamboo Treat Jar ziet er leuk uit en is ook nog eens heel praktisch.