Service
Winkelwagen
Menu

Hondenborstels en hondenkammen

Er zijn verschillende soorten hondenborstels en hondenkammen voor het verzorgen van de vacht van jouw hond. Maar welke soorten hondenborstels en kammen zijn er nu precies en wanneer gebruik je welke tool? In dit artikel zullen we je dit uitleggen.

Meer informatie

1 - 24 van 56 Producten

Verschillende soorten borstels:

  • Poetsborstel
  • Slickerborstel
  • Rubberborstel
  • Pennenborstel

Verschillende soorten kammen:

  • De grove kam
  • De middel of fijne kam
  • De vlooien of klittenkam

Andere soorten Tools:

  • De herdershark
  • De Furminator

Borstels

Poetsborstels

Poetsborstels zijn borstels met zachte synthetische of natuurlijke haren voor het verwijderen van losse haren en het verdelen van de natuurlijke talg over de vacht van jouw hond. Zo krijgt de vacht een mooie glanzende laag. Deze borstel worden daarom ook veel gebruikt bij honden die meedoen aan een tentoonstelling. Deze borstels zijn dus enkel bedoeld voor de verzorging van de vacht en zijn niet geschikt voor het ontklitten van de vacht.

Voorbeelden van poetsborstels:

Enkele voorbeelden van de poetsborstels in ons assortiment zijn de Trixie Houten Borstel , de Beeztees Verzorgingsborstel met rubberen grip in de maten klein of groot, of de Hunter Verzorgingsborstel Extra Zacht speciaal voor honden met een gevoelige huid.

Pennenborstel

Pennenborstels lijken een beetje op de borstels die wij mensen ook vaak gebruiken. Deze borstels zijn vooral geschikt voor honden met lange haren en dienen voor het verwijderen van klitten in de vacht. De pinnen in deze borstels zitten baak in een rubberen ondergrond wat zorgt voor extra veerkracht waardoor je minder kracht hoeft te zetten.

Voorbeelden van pennenborstels:

Enkele voorbeelden zijn de Mikkie Bamboo Ball Pin Brush welke eco-friendly is en speciaal is gemaakt voor de gevoelige huid. Deze borstel ligt door het bamboe handvat lekker in de hand waardoor het kammen alleen maar makkelijker gaat. Dan is er ook nog de Hunter Zelfreinigende Verzorgingsborstel waarmee je door één druk op de knop alle haren uit de borstel kunt verwijderen. Mocht je opzoek zijn naar een handschoen om je hond mee te borstelen is er ook nog de Trixie Vachtverzorgingshandschoen.

Er zijn ook combinatieborstels beschikbaar zoals de Trixie Borstel Dubbelzijdig met aan de ene kant een poetsborstel, en aan de andere kant een pennenborstel. Een ander voorbeeld van een combinatieborstel is de Hunter Comcinatieborstel verkrijgbaar in klein- of groot!

Slickerborstels

Slickerborstels hebben fijne gebogen metalen haakjes, ideaal om klitten te verwijderen en is geschikt voor honden met een dikke, lange of kroezige vacht zoals bij poedels. De metalen haakjes zijn echter wel scherp dus let goed op dat je je hond voorzichtig met deze borstel verzorgt.

Voorbeelden slickerborstels:

Enkele voorbeelden van slickersborstels in ons assortiment zijn de Beeztees Slickerborstel verkrijgbaar in klein, middel of groot, en de Moser Slicker Borstel met ergonomisch handvat.

Rubberen borstels

Rubberen borstels zijn voornamelijk geschikt voor het verwijderen van losse haren bij kortharige-of gladharige honden. Met deze borstels kun je ook haren van oppervlakten zoals de bank verwijderen. Een bijkomend voordeel is dat je met deze borstel ook je hond kunt voorzien van een fijne massage. Deze borstels zijn niet geschikt voor het ontklikken van de vacht.

Voorbeelden rubberen borstels

Een vrolijke rubberen borstel is de Pet+me Brush verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen voor zowel honden als katten en konijnen. Deze 4 in 1 borstel kan borstelen, masseren, reinigen en haren van oppervlakten verwijderen. Een ander voorbeeld is de Nobby Grooming Handschoen of de Mikke Massage Slicker.

Kammen

De grove kam

Grove kammen worden gebruikt bij langharige honden voor het verwijderen van klitten zonder de huid te beschadigen. Deze kammen hebben een goede en fijne grip voor de lange tanden.

Voorbeelden grove kammen:

Een voorbeeld van een fijne grove kam is de Trixie Metalen Kam of de Miki Anti Tangle Comb Thick Coat. Er zijn ook grove kammen met roterende tanden, om het ontklitten nog gemakkelijker te maken. Een voorbeeld van zo een kam is de Hunter Roterende Verzoringskam.

De middel of fijne kam

Deze kammen worden vaak gebruikt voor het ontwarren en ontwollen van een vacht. Ook wordt deze kam gebruikt voor het controleren op klitten.

Voorbeelden fijne kam:

Een goed voorbeeld van een fijne kam is de Beeztees Verzoringskam met roterende tanden.

Vlooien/klittenkam

Deze kam wordt gebruikt om vlooien te vangen en verwijderen doordat de tanden erg dicht tegen elkaar aan zitten. De kam is geschikt voor honden waarvan de vacht snel vilt of geklit raakt.

Voorbeelden vlooien/klittenkam

Voorbeelden van deze kammen zijn onder andere de Mikki Vlooienkam of de Hunter Vlooienkam.

Andere soorten tools

Herdersharken

Deze haren ontklitten en verwijderen losse haren. Het is vooral geschikt om loszittende onderwol te verwijderen. Met deze harken is het wel de bedoeling dat je goed erop let dat je de huid niet raakt in verband met beschadigingen.

Voorbeelden harken

Enkele voorbeelden van harken zijn de Beestees Roskam Enkel Roterende Tand en de Hunter Dubbele Anti-Klit Kam.

Furminator

De FURminator is geschikt voor honden met een dichte ondervacht, met zowel korte- of lange haren zoals bijvoorbeeld een golden retriever.