Service
Winkelwagen
Menu

Hondensnacks

Bij de opvoeding of training van jouw hond zijn er een aantal dingen belangrijk. Je moet consequent zijn, geduld hebben, op een positieve manier trainen en te allen tijde trainingssnacks bij je hebben.

Meer informatie

1 - 24 van 627 Producten

Beloning als extra stimulans

Niet iedere hondeneigenaar is fan van het belonen met voedsel, maar bij veel honden kan het een extra stimulans zijn. Als alternatief kan er ook met de stem of spel beloond worden. Bij de training gaat het natuurlijk wel om leren en niet om snoepen, dus zorg voor kleine, verantwoorde hapjes als beloning, zoals Royal Canin Educ of Royal Canin Energy. Daarnaast is het belangrijk dat de hondenkoekjes of brokjes niet te lastig te kauwen zijn, want anders is het iedere keer wel erg lang wachten. Niet alle koekjes zijn dus geschikt voor het trainen. Kies voor zachte snacks, in plaats van droge, de meeste honden vinden zachte koekjes lekkerder en doen dan meer hun best bij de training. Houdt deze snacks dan ook exclusief voor de training.

Beloon met aandacht

De hond kan het beste iets krijgen wat jij hem anders nooit geeft, zodat hij er echt wat voor over heeft om dat koekje te krijgen en dus flink zijn best zal doen. Een beloning is niet alleen een snack, maar ook interactie tussen baas en hond. Geef jouw hond dus, naast het lekkers, ook eens een keer een aai of een dikke knuffel als hij braaf is geweest. Een hond doet graag zijn best voor iets wat hij heel lekker of fijn vindt. Let op, niet alle honden ervaren onze ‘beloningen’ als dusdanig. Sommige honden vinden het helemaal niet prettig om geaaid of geknuffeld te worden. Zoek datgene wat de hond als belonend ervaart.

Conditioneren

Deze manier van trainen werd bewezen door de Russische onderzoeker Ivan Pavlov, die een hond eerst een belletje liet horen en hem vervolgens wat lekkers liet zien, ruiken en eten, waardoor de hond begon te kwijlen. Toen hij dit een aantal dagen had herhaald, was alleen het horen van het belletje voldoende om de hond te laten kwijlen. Zo werkt de opvoeding van een hond, alleen vervangen wij het belletje door een commando als ‘zit’, ‘lig’ of ‘af’. De hond verbindt het commando aan het krijgen van een beloning en laat daarom het gewenste gedrag zien.

Verantwoorde beloning

Koekjes zijn makkelijk te vervoeren en lekker voor iedere hond. Kies bij het kopen van hondenkoekjes wel een soort die goed is voor jouw hond, met gezonde bestanddelen. Steek altijd een paar hondenkoekjes in jouw zak voordat je gaat wandelen met de hond, dan is het altijd mogelijk om goed gedrag te belonen en de hond te bevestigen dat het loont om braaf te zijn. Verwen de hond of gebruik de koekjes om te trainen en te spelen. Je zult versteld staan wat hij allemaal kan leren en doet voor een lekker hondenkoekje! Honden zullen zich verheugen op hun dagelijkse koekje als beloning en daarom iedere dag weer hun best doen. Wanneer een bepaalde oefening is aangeleerd, hoeft niet meer elke keer beloond te worden met een snack. Om de hond goed gemotiveerd te houden het gedrag te blijven vertonen, moet in ongeveer 25% van de gevallen beloond worden met een snack.