Service
Winkelwagen
Menu

Trainen van honden

Trainen met je hond is een zeer ruim begrip. Er zijn veel verschillende methoden en opvattingen over het trainen van honden. Het begint vaak met een puppycursus, in een later stadium eventueel gevolgd door gehoorzaamheid, behendigheid, agility, flyball of jachttraining. Ook actief sporten met je hond wint aan populariteit, denk hierbij bijvoorbeeld aan Canicross.

Meer informatie

1 - 24 van 119 Producten

Trainen met je hond versterkt de relatie tussen hond en baas en kan in sommige gevallen gedragsproblemen voorkomen. Daarnaast is het gewoon vaak erg leuk om op een actieve manier met je hond bezig te zijn!

Het trainen met honden wordt veel gedaan door baasjes die een leuke, gehoorzame gezinshond willen of die recreatief met hun hond bezig willen zijn. Daarnaast worden er zeer veel honden voor professionele doeleinden getraind. Hierbij kan je o.a. denken aan politiehonden (zogenaamde pakwerkers en speurhonden), honden die voor bewakingsdoeleinden worden ingezet, reddingshonden, blindengeleidehonden, schapendrijvers etc.

Belonen

Bij het trainen van honden is belonen erg van belang. Belonen kan door middel van het geven van beloningskoekjes, het geven van positieve aandacht aan je hond of een kort spelmoment. Hiervoor hebben wij o.a. Royal Canin Educ en Coachies Trainingssnoepjes in ons assortiment.

Training bij gedragsproblemen

Gedragsproblemen bij honden komen zeer veel voor en kunnen het welzijn van de hond (en in zekere mate ook van de baas) schaden. Denk hierbij aan de hond die stevig trekt aan de lijn bij het wandelen, de hond die uitvalt naar andere honden etc. Deze problemen kunnen door middel van training worden aangepakt.

Gehoorzaamheid

Gehoorzaamheidstrainingen kunnen gestart worden na een puppycursus of op latere leeftijd, zoals bijvoorbeeld bij dieren uit een asiel of opvang. Het doel hierbij is een goede verhouding tussen baas en hond te bereiken of te behouden. Wanneer de hond goed onder appél staat, geeft dat vaak veel duidelijkheid en zal de hond zich op een sociale en prettige manier weten te gedragen. Dit is van belang voor het welzijn van de hond én de baas!

Clicker training

Een hond kan met diverse methodes en/of hulpmiddelen getraind worden op gehoorzaamheid. Eén voorbeeld daarvan is bijvoorbeeld clickertraining. Dit is een manier van leren waarbij het gewenste gedrag wordt beloond en ongewenst gedrag wordt genegeerd. De basis is dat de hond graag gedrag zal laten zien wat hem iets (een beloning) oplevert. De clicker is een effectief en handig hulpmiddel omdat het telkens exact hetzelfde geluid maakt en omdat een click op de seconde nauwkeurig getimed kan worden.