Service
Winkelwagen
Menu

Kattenluik

Sommige katten zijn echte huistijgers en vinden het prima om lekker binnen te blijven. Voor de meeste katten geldt echter dat ze graag de buitenwereld verkennen. Naast dat ze het leuk vinden om hun omgeving te ontdekken, draagt het ook bij aan de fysieke als mentale gezondheid.

Meer informatie

1 - 24 van 25 Producten

Buiten heeft je kat contact met andere katten, waardoor zijn sociale ontwikkeling wordt gestimuleerd. Daarnaast heeft je harige vriend alle ruimte om vrijuit te spelen en te rennen. Wil jij je kat dit plezier niet ontnemen? Om te voorkomen dat je de deur continu voor je kat open en dicht moet doen als hij naar buiten of binnen wilt, doe je er goed aan om een kattenluikje te plaatsen.

kattenluik

Soorten kattenluiken

Maar voor welk kattenluikje ga je kiezen? Er bestaan ontzettend veel soorten kattenluikjes voor je kat. Het is belangrijk een luik te vinden wat goed bij jou en je kat past. Hieronder lees je welke kattenluiken er voor jullie beschikbaar zijn. Zorg er in ieder geval voor dat het luik groot genoeg is voor jouw kat! Bij Medpets kun je terecht voor een groot assortiment kattenluiken van de merken SureFlap en PetSafe.

Klassiek kattenluikje

Wie is er niet bekend met het klassieke kattenluikje? Door dit luik kan jouw kat vrij buiten en binnen lopen. Wil je je kat een tijdje binnenhouden? Dan sluit je het luikje eenvoudig af. Onder de klassieke kattenluikjes bestaan varianten met een 2-standen- of 4-standenvergrendeling. Bij de 2-standenvergrendeling kun je kiezen voor open of gesloten. Bij de 4-standenvergrendeling kies je voor alleen naar binnen, alleen naar buiten, naar buiten en binnen of volledig gesloten. Zo kun je zelf bepalen wanneer jouw kat gebruik mag maken van het luikje.

Kattenluik met chip

Komt de kat van de buren via het kattenluikje van jouw kat naar binnen? Er bestaan verschillende soorten innovatieve kattenluikjes die ongewenste bezoekers buiten de deur houden. Zo is er het SureFlap Microchip Huisdierluik die communiceert met jouw gechipte kat. Indien jouw huisdier niet gechipt is, kun je een RFID-Penning aan zijn halsband bevestigen. Je koppelt de chip of penning van je kat aan het systeem, waardoor hij altijd herkend zal worden door de sensor. Wanneer dit kattenluikje jouw harige vriend herkent, wordt de magneetsluiting van het luik ontgrendeld en kan je kat naar binnen.

De magnetische en infrarood kattenluiken werken op eenzelfde manier en zorgen ervoor dat ongewenste dieren je huis niet kunnen betreden. Je ontvangt bij deze kattenluiken een magnetische hanger of infraroodsleutel, die eenvoudig te bevestigen zijn aan de halsband van je kat.

Kattenluik in binnendeur

Met een kattenluik in een binnendeur heeft je kat meer bewegingsvrijheid in huis. Als de kattenbak in een andere ruimte staat kun je het kattenluik in deze deur plaatsen, zodat je kat in die andere ruimte naar de kattenbak kan gaan. Ook kan je kat zich terugtrekken als je kiest voor een kattenluik in je binnendeur.

Je kat laten wennen aan het kattenluik

Maakt jouw kat voor het eerst gebruik van een kattenluikje? Dan zal dat in het begin even wennen zijn. Sommige katten hebben het gebruik van het kattenluik binnen mum van tijd door, andere katten zijn iets gevoeliger. Handig is dan om het luik regelmatig met je hand open en dicht te doen. Het kan ook helpen om het luikje een tijdje open te laten, totdat je kat zich er prettig bij voelt om naar buiten te gaan. Wanneer je kat het kattenluikje eenmaal heeft betreden, wordt het de volgende keer alleen maar makkelijker!

Speciale netten en rekken voor binnenkatten

Ben jij het baasje van een binnenkat? Dan is niets vervelender dan dat je lieve poezenvriend naar buiten ontsnapt! Om je kat toch wat frisse lucht te bieden, heeft Medpets verschillende netten en rekjes om te voorkomen dat je huistijger buitenshuis op avontuur gaat. Om je balkon veiliger te maken zijn er handige netten. Door dit net scherm je het balkon af, zodat je kat wat frisse lucht kan krijgen, zonder te ontsnappen. Ook zijn er speciale rekjes voor klapramen, zoals de Trixie Beschermrekje voor Kantelraam. Nu kun je toch het raam openzetten, zonder dat je maatje naar buiten ontsnapt.