Service
Winkelwagen
Menu
Nu gratis verzending bij aankoop van een Hill’s product met kortingscode GRATISVERZENDING Lees meer

Laat je hond opvallen in het donker

Als de wintermaanden aanbreken en het buiten steeds vroeger donker wordt, is het belangrijk om extra op de veiligheid van de hond en jezelf te letten. Of je nu fietst of loopt, zichtbaarheid draagt bij aan een goede veiligheid. Niet alleen voor jou, maar ook voor de hond is het belangrijk goed zichtbaar te zijn. In dit artikel gaan we hier verder op in, Medpets heeft namelijk binnen het assortiment verschillende veiligheidslampjes, lichtgevende lijnen en veiligheidsvesten, om te zorgen dat iedere hond goed zichtbaar is in het donker.

vrouw met zwarte hond in het donker

Reflecterende halsband en hondenriem

Voor het goed zichtbaar maken van de hond zijn er diverse opties. Denk bijvoorbeeld aan reflecterende hondenriemen of halsbanden. Tegenwoordig bevatten veel halsbanden en riemen standaard reflectie strips. Het nadeel van reflectie strips is dat deze alleen goed zichtbaar zijn als er een licht op schijnt. Voor betere zichtbaarheid zijn er daarom ook halsbanden en riemen verkrijgbaar met reflecterende strips en een felle neonkleur. De gele neonkleur valt in combinatie met de reflectie strips beter op in het donker (zoals de Flexi Rollijn Neon – Tape Leash).

Er zijn tevens halsbanden en hondenriemen met LED-verlichting. Dankzij de LED-verlichting is jouw viervoeter constant zichtbaar. Deze halsbanden en riemen werken op batterijen en kunnen vaak op een knipper- of constant licht worden gezet, zoals de Nite Ize NiteHowl Led Safety.

Relevante producten

Reflectie-/ veiligheidsvest

Naast de reflecterende en lichtgevende halsbanden en hondenriemen zijn er ook reflectie-/ veiligheidsvesten voor honden. Omdat een veiligheidsvest om het lijf van de hond heen gedragen wordt, is jouw hond beter zichtbaar dan alleen met een halsband om. De vesten hebben een felle neonkleur met reflecterende strips en zijn gemakkelijk te bevestigen. De Trixie Regenjas is hier een voorbeeld van.

Veiligheidslampje

De kleine veiligheidslampjes, zoals de Orbiloc (zie foto), zijn ideaal om aan de halsband of het tuig van jouw hond te bevestigen. Met deze handige lampjes, die vaak kunnen worden ingesteld op een knipper- of constant licht, valt jouw hond goed op. Als je met meerdere honden wandelt, is het handig om iedere hond een andere kleur lampje aan te doen. Op deze manier kun je de honden in het donker goed uit elkaar houden. De lampjes zijn tevens waterdicht zodat er ook mee door de regen gewandeld kan worden.

Zien en gezien worden

Naast het gezien worden is het zelf zien net zo belangrijk in het donker. Een zaklamp is daarom een handig hulpmiddel om mee te nemen tijdens de wandeling, zoals de KONG HandiPOD Starter Kit.

Tips voor een veilige en leuke wandeling

Om je goed op weg te helpen, volgen hier nog een aantal tips voor een veilige en leuke wandeling in het donker:

  • Begint het buiten te schemeren en ben je nog niet uitgespeeld met de hond? Kijk dan eens voor een lichtgevende of glow in the dark bal.
  • Wil je een nieuwe route proberen met de hond, loop deze dan eerst overdag. Zo kom je in het donker niet voor verrassingen te staan.
  • Zorg dat niet alleen de hond goed zichtbaar is in het donker, maar u zelf ook. Draag bijvoorbeeld reflecterende kleding of een extra lampje aan jouw jas.
  • Blijf zelf altijd goed op het verkeer letten! Niet alle automobilisten zien alles en niet iedere fietser heeft goede verlichting.
  • Wandel zoveel mogelijk over goed verlichte voetpaden of fietspaden en probeer niet verlichte, afgelegen paadjes te vermijden.

Veel wandelplezier!

Heb je nog vragen? Neem dan contact op via dierenarts@medpets.nl.