Service
Winkelwagen
Menu

Dieetvoeding kat

Goede voeding is voor jouw kat belangrijk om gezond en fit te blijven. Veel katten kunnen standaard voeding prima verdragen. Sommige katten zijn echter gebaat bij speciale voeding in de vorm van dieetvoer.

Meer informatie

1 - 24 van 272 Producten

Sommige dieren hebben echter problemen met bijvoorbeeld gewrichten, huid, maag-darmen, nieren, blaas of kampen met overgewicht. Deze katten zijn gebaat bij speciale voeding in de vorm van dieetvoer. Op deze manier kunnen de gezondheidsklachten optimaal ondersteund worden. Wij van Medpets beschikken over een zeer uitgebreid assortiment dieetvoeding voor de kat.

Vetality

Vetality is een nieuw concept binnen Medpets. Voor katten is er dieetvoer ter ondersteuning van de urine wegen, ter ondersteuning van de nierfunctie en ter vermindering van voedselintoleranties. Vetality staat voor kwaliteit en voor een betaalbare prijs.

Royal Canin Veterinary Diet

Het assortiment Royal Canin Veterinary Diet omvat zowel droog- als natvoer. Veterinary Diet is geschikt voor honden en katten met onder andere urinewegproblemen, spijsverteringsstoornissen, voedselovergevoeligheid en overgewicht. Een populaire dieetvoeding is de Royal Canin Urinary S/O Kat. Royal Canin Urinary S/O Kat is speciaal ontwikkeld voor de behandeling van urinewegproblemen, zoals struviet, blaasstenen en blaasgruis bij je kat. Katten met dezelfde problemen, maar met een neiging tot overgewicht, kunnen terecht bij de Royal Canin Urinary S/O Moderate Calorie Kat. Dit voer is ook ontwikkeld voor de behandeling van urineproblemen, maar heeft minder calorieën.

Hill’s Prescription Diet

Speciaal voor honden en katten met een aandoening heeft Hill’s, de Prescription Diet voerlijn ontwikkeld. Dit is een breed assortiment nat- en droogvoer dat jouw kat ondersteunt wanneer hij last heeft van de urinewegen, huid, vacht, lever, het maag- en darmstelsel, de gewrichten, overgewicht of een voedselallergie. Hill’s heeft zijn eigen benamingen voor de bovenstaande aandoeningen. Zo kunnen katten met overgewicht terecht bij de Metabolic producten, zoals Hill’s Metabolic Weight Management – Prescription Diet – Feline. Bij spijsverteringsproblemen kies je voor de i/d lijn. Bij voedselovergevoeligheid en huidproblemen kijk je naar de d/d producten. Als jouw kat urineproblemen heeft moet je tussen de c/d kijken om een schikkend voeding te vinden. Als laatst kan je terecht bij de k/d lijn van Hill’s Prescription Diet als jouw kat nierproblemen heeft.

Trovet Dieetvoer

Ook Trovet heeft met zijn Urinary Struvite, Renal & Oxalate en Hypoallergenic lijn een hoop dieetvoeding producten voor je kat. TROVET Urinary Struvite ASD Kat is overheerlijk dieetvoer tegen struvietvorming. TROVET Renal & Oxalate RID Kat is lekker dieetvoer ter ondersteuning van de nieren van je kat. De Hypoallergenic lijn is hoogwaardige dieetvoer met een uitgebalanceerde receptuur voor je kat. Als er is vastgesteld dat je kat overgevoelig is voor een bepaald ingrediënt, is het zoeken begonnen naar een hypoallergeen dieet waar je kat op dat moment het meest aan heeft. Hypoallergeen dieet bevat zo weinig mogelijk ingrediënten, zodat de kans op een allergische reactie minimaal is. Alle Trovet Hypoallergenic dieetvoedingen kunnen gedurende de hele levensfase van je kat gegeven worden.

Nierdieet Kat

Veel katten krijgen te maken met nierproblemen. Juist voor deze katten speelt dieetvoeding in de vorm van een nierdieet een belangrijke rol in de behandeling. Bekijk hier ons assortiment nierdieet kat.