Service
Winkelwagen
Menu

Koelmat Hond

Meer informatie

1 - 19 van 19 Producten

 De lichaamstemperatuur kan alleen gereguleerd worden door te hijgen of te zweten via de voetkussentjes. Het is voor honden dus erg moeilijk om de overtollige lichaamswarmte kwijt te raken. Hierdoor is jouw hond erg gevoelig voor een hitteberoerte. Wist je dat een hitteberoerte kan leiden tot blijvende schade aan de organen? Of dat honden zelfs in een coma kunnen geraken? Het is daarom erg belangrijk om jouw hond te helpen bij het verkoelen. Maar wat kunnen we doen om onze honden door deze warme periode heen te helpen?

Koelmat voor honden

Bij Medpets vind je diverse koelmatten voor jouw hond. Een koelmat voor honden is zo ontworpen om jouw hond op een veilige manier verkoeling te kunnen bieden. Jouw hond kan op deze koelmat of koeldeken gaan liggen en hierdoor lekker afkoelen. Er zijn verschillende soorten koelmatten. De Aqua Coolkeeper koelmat is een koelmat met een speciale HydroQuartz. Wanneer je deze mat in het water legt, zal de HydroQuartz activeren tot een fijne verkoelende gel. Dit verkoelende effect werkt tot wel 5 dagen! Er zijn ook koelmatten die je meteen kunt gebruiken, zonder dat je deze nat moet maken. Een goed voorbeeld hiervan is de Trixie Cooling Mat. Deze mat wordt geactiveerd door het lichaamscontact met jouw hond. Zodra jouw hond gaat liggen, kan hij meteen genieten van de koelte. Je hebt voor deze koelmat dus geen vriezer, elektriciteit of water nodig. Wel raden we aan om de mat af en toe te laten rusten, zodat het koeleffect behouden blijft.

Je kunt je hond natuurlijk ook op andere manieren helpen met afkoelen. Zo vind je bij Medpets ook fijne koelbanden en koelvesten voor honden.