Service
Winkelwagen
Menu
Nu gratis verzending bij aankoop van een Hill’s product met kortingscode GRATISVERZENDING Lees meer

Een gebitsdieet voor een gezond gebit van jouw hond of kat!

De meeste gebitsproblemen bij honden en katten worden veroorzaakt door tandplak en tandsteen. Tandplak wordt gevormd in de bek door bepaalde stoffen in het speeksel. Het vormt een dun laagje op de tanden en kiezen, waar bacteriën vervolgens goed kunnen groeien. Dit kan vervolgens weer leiden tot tandvleesontsteking. Als tandplak niet wordt verwijderd, reageert het met het calcium in het speeksel en wordt tandsteen gevormd. Tandsteen zie je als een geelbruine aanslag op de tanden en kiezen. Dit kan niet meer met behulp van tandenpoetsen worden verwijderd.

Hond bij voerbak

Hoe kan een gebitsdieet helpen bij de gebitsverzorging van jouw dier?

Speciale voeding helpt vaak op 3 manieren:

  • Het vermindert de vorming van tandplak en tandsteen door de speciale samenstelling van de voeding. Er zitten vaak bepaalde actieve ingrediënten aan toegevoegd, zoals natriumpolyfosfaat, wat zorgt voor vermindering van de omzetting van tandplak in tandsteen.
  • Het zorgt voor mechanische reiniging van het gebit door de aangepaste vorm, grootte en structuur van de brokken. Door het kauwen op de brok wordt het gebit dus meteen ‘gepoetst’, wat helpt om de vorming van tandplak en tandsteen te verminderen.
  • Vaak zitten er ook nog antibacteriële ingrediënten, zoals lysozyme en lactoferrine in de voeding en actieve ingrediënten die zorgen voor een frisse adem, zoals eucalyptusolie. Daarnaast kunnen toegevoegde stoffen met een zogenaamde anti-oxidante werking, zoals vitamine C, vitamine E en groene thee extracten helpen bij het ondersteunen van de weerstand van de mond.

Natuurlijk blijft tandenpoetsen de nummer 1 in de gebitsverzorging ter voorkoming van tandplak en tandsteenvorming.

Voorbeelden van gebit ondersteunende diëten zijn:

Lees ook ons artikel over de Maand van de gebitsverzorging.

Heb je nog vragen over een gebitsdieet? Neem dan contact op via dierenarts@medpets.nl.