Service
Winkelwagen
Menu
Week van de teek - Tot 25% korting op vlo- en teekbescherming! Lees meer

Dagelijkse benodigdheden voor katten

Onder de categorie dagelijkse benodigdheden voor katten vind je producten die jij en jouw kat dagelijks nodig hebben, waaronder voer- en drinkbakken, kattenmanden en kattenkussens en krabpalen.

Meer informatie

1 - 24 van 1195 Producten

Dierenspeciaalzaak

Er zijn verschillende merken te vinden in het uitgebreide assortiment voor katten, onder andere kattenspeelgoed, krabpalen, eet en drinkbakjes of reiskoffers. Denk hierbij aan KONGTrixiePetSafeCurverSureFlapPeeWeeBiokat’sBeezteesCatit , lief! of Designed by Lotte.

Kattenbakken

Eén van de belangrijkste dagelijkse benodigdheden voor jouw kat is natuurlijk de kattenbak. Het is van groot belang dat jouw pluizige maatje zijn of haar behoefte op een hygiënische, veilige en rustige manier kan doen. Kijk vooral eens binnen ons assortiment welke kattenbak het beste bij jouw kat past – deze hebben we in alle soorten, maten en kleuren.

Krabpalen

Krabt jouw kat de krullen van de trap? Dat wil je natuurlijk wel voorkomen! Een krabpaal is dan ook een accessoire die eigenlijk niet kan ontbreken. Katten hebben vanuit hun instinct de behoefte om te krabben. Dit doen ze om hun nagels scherp te houden, maar ook om de buitenste dode laag van de nagel te verwijderen. Naast deze praktische redenen, vinden ze het uiteraard ook gewoon erg leuk! Er zijn krabpalen in veel verschillende uitdagende vormen en maten, die het krabgedrag bij jouw kat kunnen stimuleren.

Kattenluik

De meeste katten verkennen graag de buitenwereld, waardoor hun fysieke en mentale gezondheid positief wordt beïnvloed door beweging en sociaal contact. Mocht je niet graag continu de deur open en dicht willen doen om jouw kat binnen of buiten te laten, dan is wellicht een kattenluik een uitkomst. Kattenluiken zijn er in veel variaties, maar het is vooral belangrijk dat het luikje bij jou en je kat past. Kijk hierbij dan vooral of het kattenluikje groot genoeg is voor jouw kat, of je een klassiek kattenluikje wil, of bijvoorbeeld een kattenluik met chip!

Kattengras

Een kat mag dan van nature wel een vleeseter zijn, vaak hebben ze ook de behoefte om gras te eten. Dit verschijnsel ontstaat vanuit een natuurlijke behoefte aan foliumzuur. Om te voorkomen dat jouw kat gaat knabbelen aan (soms giftige) kamerplanten, is kattengras een goede oplossing. Ook zorgt het eten van kattengras voor ondersteuning bij het uitbraken van haarballen.

Speelgoed katten

Als jouw kat een echte binnenkat is, blijft het erg belangrijk om jouw kat in beweging te houden en het jachtinstinct met regelmaat aan te wakkeren. Zo blijft jouw kat mentaal en fysiek in betere gezondheid! Een heel effectieve manier om dit voor elkaar te krijgen, is met speelgoed voor katten. Speelgoed / manieren waarmee je jouw kat extra kan stimuleren zijn ritselende geluiden, snelle bewegingen of speeltjes uit moeilijk bereikbare plekjes zien te halen.

Drinkfonteinen

Veel water drinken en gehydrateerd blijven is (letterlijk) van levensbelang – en ook bij jouw kat is dat natuurlijk niet anders. Als een bakje water niet volstaat en jouw kat dagelijks eigenlijk te weinig water binnenkrijgt, dan zou een drinkfontein kunnen helpen. Met een drinkfontein zorg je er namelijk voor dat jouw kat altijd vers en gefilterd water kan drinken, terwijl het stromende water een stimulerende werking heeft.

Vachtverzorging

Een kat houdt grotendeels de vachtverzorging voor eigen rekening. Maar soms is het belangrijk hier een handje bij te helpen door middel van een kattenborstel of kam. Bij buitenkatten wordt de vacht soms van nature gekamd door de takken waar ze tegenaan lopen, maar bij een binnenkat is dat natuurlijk anders. Door het borstelen van je kat aan je routine toe te voegen kan je klitten verminderen en heeft jouw kat een prachtige vacht. Ook kan het helpen tegen verharing en luizen.