Service
Winkelwagen
Menu

Het belang van de juiste puppyvoeding

Verbaas jij je er ook wel eens over hoe hard een puppy groeit? Twee keer knipperen met je ogen en hij is ineens puppy-af. Je kunt je wel voorstellen dat zo’n groeiproces de juiste ondersteuning nodig heeft en hoe belangrijk een goede voeding in deze periode is. Geef ze de perfecte start met het Royal Canin puppy pakket, lees hier meer over in dit artikel!

Het belang van de juiste puppyvoeding

Puppy’s hebben andere voedingsbehoeften dan volwassen honden. Het spijsverteringsstelsel en immuunsysteem zijn nog niet volledig ontwikkeld en ook de hersenen van je puppy kunnen nog wel wat ondersteuning gebruiken in het proces naar een volwassen brein. Ook zijn botten moeten nog vele malen sterker worden.

Welke voedingsstoffen zijn belangrijk voor je puppy?

Maar welke voedingsstoffen moeten er dan precies in puppyvoeding zitten om de groei van je puppy optimaal te ondersteunen?

Prebiotica en licht verteerbare eiwitten voor zijn spijsvertering:

Om tóch zo goed mogelijk voeding te verteren en zoveel mogelijk voedingsstoffen op te nemen, is het belangrijk dat de ingrediënten, zoals eiwitten, licht verteerbaar zijn. Toegevoegde prebiotica helpt ondertussen om de microflora in de darmen in balans te houden. De extra kleine brokvorm, maakt dat je puppy deze makkelijk kan oppakken en kauwen.

Ondersteuning voor zijn immuunsysteem:

Bij de geboorte krijgt je puppy via de eerste moedermelk (colostrum) afweerstoffen mee. Deze nemen af als je puppy tussen de 4-12 weken oud is. Ondertussen is zijn eigen afweer nog niet optimaal ontwikkeld. Je puppy is in deze fase, ook wel het immuniteitsgat genoemd, gevoeliger voor ziektekiemen en infecties. Daarom is het belangrijk dat hij voedingsstoffen, zoals vitamine C en E, binnenkrijgt om zijn afweer te ondersteunen.

DHA vetzuren voor zijn hersenontwikkeling:

Pas als je puppy ongeveer 12 maanden oud is, is zijn brein volledig ontwikkeld. Toch moet je puppy al veel leren als hij pas 8 weken oud is. Dan begint de belangrijke socialisatiefase. Het is wetenschappelijk bewezen dat omega 3-vetzuren (DHA) de ontwikkeling van de hersenen ondersteunt en daarmee je puppy dus helpt tijdens zijn leerprocessen.

Calcium en fosfor voor zijn skelet:

Het skelet van je puppy is nog niet helemaal ‘af’. Zijn botten moet nog groeien en sterker worden. Maar deze groei mag ook weer niet te snel gaan. Daarom heeft je puppy een precies uitgebalanceerde hoeveelheid calcium en fosfor nodig om geleidelijk te groeien. Als hij namelijk te snel groeit, kan dit op latere leeftijd tot (gewrichts-)problemen leiden.

Royal Canin Puppy pakket

Krijg 15% korting op Royal Canin Puppy voeding, inclusief een gratis exemplaar van het boek “Mijn Eerste Jaar” voor je pup. De puppyvoeding biedt uitgebalanceerde voedingsstoffen voor een sterk immuunsysteem en de ontwikkeling van een gezonde darmflora en hersenen. Profiteer nu en geef je jonge huisdier de best mogelijke start in het leven.

Relevante producten

Verschillende formaten

En omdat er heel veel verschillende grootte honden bestaan, is het ook belangrijk om te kiezen voor een puppyvoeding die past bij de grootte van jouw (ras)hond. Want een Teckeltje is veel sneller volgroeid (+/- 10 maanden), dan bijvoorbeeld een Herdershond (15 maanden).

En een Chihuahua vindt een grote brok die bedoeld is voor een Labrador Retriever een stuk minder makkelijk te kauwen dan een brokje dat past bij de zijn kleine kaakje.

Per grootte hond bestaan er dus aangepaste brokformaten die ook elk weer een andere samenstelling hebben om de groei van jouw puppy zo goed mogelijk te ondersteunen. Ook zijn er speciale puppyvoedingen, specifiek afgestemd op de behoefte van het ras.

Voeding voor volwassen honden

Tot slot: verdiep je goed in het moment dat je je puppy over kunt zetten op voeding voor volwassen honden. Want ook al lijkt je puppy misschien niet meer zo klein, van binnen gebeurt er nog van alles. Kleine honden zijn gemiddeld rond de 10 maanden volgroeid, maar extra grote honden kunnen wel doorgroeien tot zij wel 2 jaar oud zijn. Vraag desnoods aan je dierenarts, of dierenspeciaalzaak wanneer jouw puppy volgroeid is en voeding voor volwassen honden mag gaan eten.

Heb je nog vragen? Neem dan contact op via dierenarts@medpets.nl.