Service
Winkelwagen
Menu

Gratis advies van ons veterinaire team

Onze dierenarts Mara zul je regelmatig terugvinden op onze website. Zij werkt mee aan informatieve video’s en speelt hier een grote rol in met haar adviezen. Daarnaast kun je contact met ons veterinaire team opnemen via de telefoon: 0186 – 57 55 28 en via e-mail: dierenarts@medpets.nl. Ons team kan je helpen met onder andere de volgende onderwerpen:

  • Hoe je een specifiek product gebruikt
  • Welk product het meest geschikt is voor je huisdier
  • Welke voeding het beste past bij je huisdier
  • Hoe je anti-parasitaire producten voor je huisdier gebruikt, zoals ontworming, ontvlooing en producten tegen teken
  • Hoe je ondersteunende supplementen kunt gebruiken bij je huisdier

Online keuzehulp

Bij Medpets bieden we verschillende online keuzehulpen aan. Twijfel je bijvoorbeeld over welk vlooien- of tekenmiddel het beste past bij jouw huisdier? Onze handige keuzehulp maakt het makkelijk om het perfecte product te vinden. Door simpelweg een paar vragen te beantwoorden over je huisdier. Kom je er niet uit, neem gerust contact met ons op.

Ons veterinaire team heeft jarenlange ervaring uit de praktijk en zijn zeer kundig. Door de juiste vragen te stellen kunnen wij je in veel gevallen goed helpen en je een goed advies bieden per mail of telefoon. Het kan voorkomen dat wij de situatie niet goed of niet volledig kunnen beoordelen op afstand. Daarom is het in sommige gevallen van belang dat jouw dier gezien wordt door een dierenarts bij een kliniek. Ons veterinaire team zal dit ook altijd in alle eerlijkheid adviseren indien nodig.

Onafhankelijk voedingsadvies met FeedWise bij Medpets 

Op zoek naar de beste voeding voor jouw hond of kat? Bij Medpets draait alles om het welzijn van jouw huisdier. Daarom werken we samen met FeedWise, een voedingsadviestool die helpt bij het vinden van de perfecte voeding voor jouw dier, gebaseerd op hun unieke behoeften. Met FeedWise bieden we gepersonaliseerde voedingsplannen, ondersteund door wetenschap en expertise, om jouw huisdier gezond en gelukkig te houden. Neem contact op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen!

Lees hier alles over ons onafhankelijke voedingsadvies met FeedWise

Ons team staat elke dag voor je klaar om persoonlijk advies te geven.

Ontvang gratis persoonlijk advies van ons paraveterinaire team, dat zich dagelijks inzet voor de gezondheid van huisdieren. Bij Medpets maken we gebruik van de
onafhankelijke voedingstool FeedWise om gepersonaliseerd voedingsadvies te bieden. Neem vandaag nog contact op voor deskundige advies voor jouw huisdier.

Stuur ons een e-mail:
dierenarts@medpets.nl

Onze dierenarts

Ik ben Mara van Brussel-Broere en sinds 2018 jouw dierenarts en aanspreekpunt bij Medpets. In 2008 ben ik afgestudeerd als gezelschapsdierenarts (dus voor honden, katten, konijnen, knaagdieren en vogels) aan de Universiteit van Utrecht. Diergeneeskunderegister: 160191. Bij Medpets kan ik mijn parktijkervaring goed gebruiken om je goed te adviseren bij vragen over jouw huisdier. Ik vind het daarnaast leuk om kennis en informatie te delen.

mara

Mijn naam is Barbera en sinds 2019 werk ik als paraveterinair en content beheerder bij Medpets. Ik hou mij hier dus met name bezig met de medische content op de website. Nieuwe producten aanmaken, informatieve blogs schrijven, maar ook jou voorzien van advies als je een vraag over jouw dier hebt, zijn voorbeelden van wat ik doe. Super leuk dat ik op die manier toch mijn kennis kan gebruiken!

Hoi, ik ben Carmen en sinds 2023 werk ik bij Medpets als content beheerder. Van jongs af aan wist ik al dat ik iets met dieren wilde gaan doen. Vanaf mijn 19e tot 28e ben ik werkzaam geweest bij een dierenartsenpraktijk. Tot aan vorig jaar het tijd was voor een verandering. Ik vind het erg fijn dat ik mijn veterinaire kennis nog steeds kan gebruiken en contact heb met huisdier eigenaren per mail/telefoon. Daarnaast schrijf ik teksten voor nieuwe producten op onze website en informerende blogs.Op deze manier blijf ik up to date met nieuwe producten.

Ik ben Armanda en sinds 2023 werkzaam bij Medpets als content beheerder paraveterinair. De liefde voor dieren was er al van jongs af aan en zal ook nooit meer overgaan. Ik blijf nog steeds mijn kennis verbreden door nieuwe producten toe te voegen en het schrijven van blogs. Binnen Medpets kan ik mijn kundigheid gebruiken om jou te helpen een juiste keuze te maken voor de gezondheid van jouw dier. Gelukkig beestje, gelukkig baasje!

 

Hoi, ik ben Sandra en sinds 2017 werkzaam als paraveterinair en content beheerder bij Medpets. Ik heb altijd met veel liefde in de dierenartspraktijk gewerkt, maar zocht wat meer structuur en rust na de komst van mijn eerste kindje. Ik ben blij dat ik bij Medpets nog steeds baasjes kan helpen met mijn kennis. Ik vind het ook leuk om nieuwe supplementen en/of dieetvoedingen toe te voegen aan het assortiment, zodat ik altijd een geschikt product kan vinden voor jouw huisdier.

Hi! Ik ben Astrid en sinds 2024 versterk ik Medpets als content beheerder paraveterinair. Na een lange carriere in de dierenartsenpraktijk waarin ik met veel liefde en passie heb gewerkt ben ik nieuwe uitdaging aangegaan. Ik heb mijn jarenlange kennis en expertise meegenomen en hoop jou en je huisdier(en) hiermee zo goed mogelijk te kunnen helpen. Naast het veterinaire advies wat ik geef, schrijf ik blogs en maak ik nieuwe producten aan die het beste bij jouw huisdier passen. Ik denk graag mee over vernieuwende producten en heb daarnaast een brede kennis over konijnengedrag. Heel erg leuk dus om op deze manier nog steeds iets voor onze huisdieren te kunnen betekenen.

 

Veel gestelde vragen

Hoe kan ik het beste vlooien en teken bij mijn huisdier voorkomen?

Het beste voorkom je vlooien en teken bij je huisdier door regelmatige preventieve behandelingen met middelen tegen vlooien en teken. Dit kunnen spot-on druppels, tabletten, of speciale halsbanden zijn. Zorg ook voor regelmatige controles van de vacht en huid van je huisdier, vooral na wandelingen in de natuur. Vergeet ook de omgeving niet te behandelen bij een vlooienbesmetting. Voor een breed assortiment aan preventieve producten en advies kun je terecht bij Medpets.nl. Twijfel je over iets of heb je een vraag? Neem dan contact met ons veterinaire team op. Zij helpen je graag!

Meer lezen over teken en vlooien? Lees dan de blog van onze dierenarts hier.

Hoe kan ik gebitsproblemen bij mijn huisdier voorkomen?

Gebitsproblemen bij huisdieren kun je voorkomen door regelmatig tandenpoetsen met speciale huisdiertandpasta, het geven van tandheelkundige kauwsnacks en speelgoed, en regelmatige gebitscontroles bij de dierenarts. Zorg voor goede mondhygiëne en overweeg voeding die tandgezondheid ondersteunt. Voor advies en geschikte producten kun je terecht bij Medpets.

Meer lezen over het gebit van jouw hond of kat? Lees dan de blog van onze dierenarts hier.

Hoe kan ik overgewicht bij mijn huisdier voorkomen en behandelen?

Om overgewicht bij je huisdier te voorkomen en te behandelen, zorg je voor een gebalanceerd dieet en regelmatige lichaamsbeweging. Overweeg dieetvoer of verminderde portiegroottes voor huisdieren met overgewicht. Raadpleeg een dierenarts voor advies op maat, vooral als er al sprake is van overgewicht. Voor voedingsadvies en geschikte producten kun je ook terecht bij Medpets. Wij kunnen je onafhankelijk voedingsadvies geven en helpen je huisdier een gezond gewicht te laten krijgen en te behouden.

Meer lezen over overgewicht bij honden en katten? Lees dan de blog van onze dierenarts hier.

Hoe herken ik huidproblemen bij mijn huisdier en wat kan ik eraan doen?

Huidproblemen bij huisdieren, zoals roodheid, jeuk, schilfering, bultjes, en haaruitval, kunnen wijzen op allergieën, infecties, of andere aandoeningen. Een bezoek aan de dierenarts is belangrijk voor een juiste diagnose. Behandelingen kunnen variëren van speciale shampoos en voedingssupplementen tot medicatie of dieetaanpassingen. Zorg ook voor goede hygiëne en voeding om de huidgezondheid te ondersteunen. Bij vragen of voor advies over de verzorging en geschikte producten voor huidproblemen bij je huisdier, kun je altijd terecht bij Medpets. Ons team staat klaar om je te helpen met persoonlijk advies en ondersteuning.

Meer lezen over huidproblemen bij honden en katten? Lees dan de blog van onze dierenarts hier.

Hoe kan ik zien of mijn huisdier pijn heeft?

Om te bepalen of je huisdier pijn heeft, let dan op tekenen zoals veranderingen in gedrag, verminderde activiteit, verminderde eetlust, kreunen, piepen of miauwen, overmatig likken van een bepaald gebied, agressiviteit of terugtrekking, en een verandering in houding of gang. Huisdieren zijn vaak geneigd om pijn te verbergen, dus subtiele veranderingen kunnen belangrijke aanwijzingen zijn. Bij twijfel is het altijd het beste om een dierenarts te raadplegen voor een deskundige beoordeling. Daarnaast kun je altijd contact opnemen met Medpets voor advies of om te overleggen over de situatie van je huisdier. Ons team staat klaar om je te ondersteunen met informatie en passende producten.

Bekijk hier ons assortiment aan medicijnen en supplementen voor honden en katten.

Wat is de beste voeding voor mijn huisdier?

De beste voeding voor je huisdier hangt af van verschillende factoren zoals leeftijd, ras, gezondheidstoestand en activiteitsniveau.Voor een gepersonaliseerd en onafhankelijk voedingsadvies, neem contact op met ons paraveterinaire team. Bij Medpets helpen helpen we je graag bij het kiezen van de juiste voeding voor de unieke behoeften van jouw huisdier.

Meer lezen over de beste voeding voor jouw hond of kat? Lees dan de blog van onze dierenarts hier.

Wat zijn veelvoorkomende allergieën bij huisdieren en hoe kan ik ze behandelen?

Veelvoorkomende allergieën bij huisdieren zijn voedselallergieën, vlooienallergieën, en omgevingsallergieën zoals tegen pollen of stof. Ondersteuning en behandeling kan variëren van hypoallergene diëten en anti-vlooienmiddelen tot medicatie voor omgevingsallergieën. Raadpleeg een dierenarts voor een juiste diagnose en behandeling. Voor advies over producten en allergien kun je ook altijd terecht bij Medpets. Het paraveterinaire team helpt je graag!

Meer lezen over jeuk bij honden? Lees dan de blog van onze dierenarts hier.

Hoe kan ik stress en angst bij mijn huisdier verminderen?

Om stress en angst bij je huisdier te verminderen, is het nodig om een veilige en rustige omgeving te creëren. Zorg voor een afgezonderde plek waar je huisdier zich kan terugtrekken. Vermijd bekende stressfactoren en wees alert op tekenen van ongemak bij je huisdier. Producten zoals feromoonverdampers en kalmerende supplementen, beschikbaar op Medpets.nl, kunnen ook nuttig zijn. Deze producten helpen om een geruststellende omgeving te creëren. Vergeet niet dat regelmatige lichaamsbeweging en mentale stimulatie essentieel zijn voor het welzijn van je huisdier. Mocht je meer advies nodig hebben of vragen hebben over specifieke producten, aarzel dan niet om contact op te nemen met Medpets voor persoonlijk advies. We zijn er om je te helpen en te ondersteunen bij de zorg voor je huisdier.

Meer lezen over stress en angst bij honden en katten? Lees dan de blog van onze dierenarts hier.

Waarom plast mijn kat in huis en wat kan ik hieraan doen?

Als je kat plotseling in huis plast, kan dit duiden op medische problemen zoals urineweginfecties, blaasgruis of stressgerelateerde gedragsproblemen. Bezoek eerst de dierenarts om gezondheidsproblemen uit te sluiten. Overweeg daarna de situatie rond de kattenbak; deze moet schoon, rustig gelegen en met acceptabele kattenbakvulling zijn. Stressvermindering, zoals het creëren van een kalme omgeving of het gebruik van feromoonverdampers, kan ook helpen. Vermijd straffen, want dit kan stress bij je kat verhogen. Geduld en begrip zijn essentieel om dit gedrag effectief aan te pakken. Voor niet-spoedeisende vragen of advies kun je altijd contact met ons opnemen. Wij staan klaar om je te helpen met persoonlijk advies voor jou en je huisdier.

Meer lezen over huidproblemen bij honden en katten? Lees dan de blog van onze dierenarts hier.

Hoe vaak moet ik mijn huisdier ontwormen?

De frequentie van ontwormen bij je huisdier hangt af van verschillende factoren, zoals leeftijd, levensstijl, en de omgeving waarin het huisdier leeft. Over het algemeen wordt aanbevolen om:

– Puppy’s en kittens: Pups vanaf 2 en kittens vanaf 3 weken oud elke twee weken te ontwormen tot ze 12 weken oud zijn, daarna maandelijks tot ze 6 maanden oud zijn.
– Volwassen honden en katten: Minimaal vier keer per jaar ontwormen. Huisdieren die vaker buiten komen of in contact zijn met kleine kinderen moeten mogelijk vaker ontwormd worden.

Voor advies over de juiste ontwormingsproducten kun je terecht bij Medpets.nl.

Meer weten over het ontwormen van huisdieren. Lees dan de blog van onze dierenarts hier.

Advies van de dierenarts

Meer tips