Service
Winkelwagen
Menu

Blaasgruis kat

Blaasproblemen komen veel voor bij katten. Het kan dan gaan om een blaasontsteking of om blaasgruis.

Als het gaat om blaasgruis is struviet de meest voorkomende variant. Dit is ook het enige type blaasgruis wat je met een speciaal dieet of supplementen op kunt lossen en voorkomen. De andere gruistypen bij katten kun je alleen proberen te voorkomen met speciale voeding.

Naast blaasgruis kunnen katten last hebben van een blaasontsteking. In tegenstelling tot honden gaat het bij katten vaak om een steriele ontsteking zonder bacteriën. Daarom is een behandeling met antibiotica vaak niet nodig. Wel kun je je kat ondersteunen met supplementen om een gezond blaasmilieu te stimuleren.

Hier vind je ons complete assortiment struviet dieten en blaasondersteunende supplementen voor de kat. Sommige dieetvoedingen kunnen ook preventief worden ingezet tegen andere typen blaasgruis. Kijk dus goed voordat je gaat bestellen of laat je informeren over de juiste voeding of supplementen voor jouw kat.

Heeft jouw kat nierproblemen? Hier vind je ons complete assortiment voeding en supplementen om de nieren van je kat te ondersteunen.

Meer informatie

1 - 24 van 73 Producten

Een blaasgruis dieet voor jouw kat

Als je kat last heeft van blaasgruis, dan kun je hem ondersteunen met een speciale voeding. Deze dieetvoedingen hebben vaak de volgende eigenschappen:

  • Een verzurend en/of bufferend effect op de urine pH
  • Een verdunnend effect op de urine
  • Een lager gehalte aan kristalvormende mineralen
  • Aanvullende eigenschappen zoals lager in calorieën of een kalmerende werking voor de kat, omdat stress en overgewicht risicofactoren zijn voor het ontwikkelen van blaasgruis

Het type blaasgruis bepaald welke voeding geschikt is voor jouw kat. Heb je hulp nodig bij de voedingskeuze? Neem dan contact op via dierenarts@medpets.nl.

Blaas ondersteunende supplementen voor jouw kat

Sommige katten hebben chronisch last van blaasontsteking. Er is dan niet altijd sprake van blaasgruis. Sommige katten hebben een blaasontsteking zonder dat er een duidelijke oorzaak voor wordt gevonden.

Deze katten kunnen vaak worden geholpen met supplementen die het blaasmilieu gezond houden. Veel van deze supplementen bevatten cranberry’s en vitamine C. Vaak zijn er ook kruiden toegevoegd die de urinewegen ondersteunen. N-Acetyl-D-Glucosamine is daarnaast een belangrijk ingrediënt wat helpt om de blaaswand te herstellen en gezond te houden. Omdat stress een belangrijke oorzaak is van blaasontsteking kunnen er ook kalmerende stoffen worden toegevoegd, zoals L-tryptofaan.

Sommige katten hebben wel last van struviet, maar kunnen niet op een dieetvoer worden gezet. Voor deze katten zijn er supplementen die de urine kunnen verzuren en helpen de struviet op te lossen en te voorkomen. Bijvoorbeeld de Vétoquinol Care – Blaasgruis.

Heb je hulp nodig met de keuze van een supplement? Neem dan contact op via dierenarts@medpets.nl.