Service
Winkelwagen
Menu

Graanvrij hondenvoer

Hebben honden granen nodig in voeding? Dit is een vraag die vaak wordt gesteld.

Meer informatie

1 - 24 van 398 Producten

 

Kunnen honden granen verteren?

De meeste honden zijn prima in staat om granen te verteren. Het is dan wel belangrijk dat de granen ‘ontsloten’ zijn, vaak door verhitting. Als dit is gebeurd, dan bieden granen een goede aanvulling in voedingsstoffen en vezels aan een hondenvoer.

Natuurlijk zijn er ook honden die minder goed reageren op granen. Dit komt dan meestal door de eiwitten. Een glutenallergie zoals we bij mensen kennen komt bij honden eigenlijk zelden voor. De Ierse Setter is eigenlijk het enige ras waarbij een glutenallergie is aangetoond.

Wanneer kies je voor een graanvrije voeding voor je hond?

Als je hond gevoelig is op zijn maagdarmkanaal, dus makkelijk diarree heeft of veel last heeft van een borrelende buik en winderigheid, kan het zeker zinvol zijn een graanvrije of glutenvrije voeding te geven. Wat is het verschil?

Graanvrije voeding betekent dat er helemaal geen granen in een voeding zitten. Dus geen tarwe, gierst, gerst, haver, rogge, teff, en spelt, maar ook geen rijst of maïs! Deze laatste 2 zijn vaak minder bekend als graan. Rijst en maïs worden vaak als alternatief voor tarwe aan een diervoeding toegevoegd omdat ze licht verteerbaar zijn en een goede bron van koolhydraten zijn. Maar als je dus echt een graanvrije voeding wilt geven aan je hond, dan moet een voeding ook vrij zijn van maïs en rijst. Voorbeelden van graanvrije hondenvoedingen zijn Acana hondenvoer en Orijen hondenvoer. Deze voedingen bevatten bijvoorbeeld aardappel, zoete aardappel, pompoen of andere groenten als koolhydraatbron.

Meer voorkomend zijn glutenvrije voedingen. Tarwe, rogge, gerst, spelt en kamut zijn granen die gluten bevatten. Deze worden dus vermeden in een glutenvrije hondenvoeding. Deze voedingen kunnen dus wel rijst of maïs bevatten. Binnen deze categorie vallen de hypoallergene hondenvoedingen en bijvoorbeeld ook FarmFood HE Glutenvrij.

Graanvrije voedingen hebben vaak een hoger eiwitgehalte dan hondenvoer wat wel granen bevat. Dit kan dus ook een reden zijn om voor een graanvrije voeding te kiezen voor je hond.

Hieronder vind je ons assortiment graanvrij hondenvoer.