Service
Winkelwagen
Menu

Beschermkragen voor Honden

Een kap voor honden wordt vaak na een operatie gebruikt om te voorkomen dat jouw hond aan de helende wond likt, bijt of krabt (anti krab). Bij Medpets heb je de keuze uit een zeer ruim aanbod kragen voor honden.

Meer informatie

1 - 10 van 10 Producten

Een belangrijk feit is dat het erg belangrijk is dat een kraag goed zit bij je hond. Het belangrijkste aandachtspunt voor het kiezen van de juiste maat is de afstand tussen neus en nek. De kraag moet voorbij de neus komen om te voorkomen dat je hond met zijn snuit zijn lichaam kan bereiken. Elke kraag of kap op de website heeft een eigen duidelijke maatschema waarin duidelijk vermeld staat wat de afmetingen zijn. Honden zijn geneigd om er voor te zorgen dat ze hun kap aftrekken. Om dit te voorkomen kun je de kap bevestigen aan een halsband met behulp van een elastische lus aan het nekeinde van een beschermkraag.

beschermkraag-hond

Kap of kraag na een operatie

Een kap of kraag voor jouw hond kan nodig zijn na een operatie. Na een operatie is het belangrijk dat de operatiewond kan herstellen en dat de hond er niet aan gaat likken, bijten of krabben. Dit kan er namelijk toe leiden dat de wond weer open gaat, doordat bijvoorbeeld de hechtingen los laten. Een kap of kraag zorgt ervoor dat de hond niet bij de operatiewond kan en draagt zo bij aan een goed herstel. Jouw hond kan slapen met een kraag. Er zijn verschillende soorten kragen, waardoor je een geschikte, goed passende kraag voor jouw hond kunt vinden. Na een operatie is het verstandig om de kap bij jouw hond aan te laten, totdat je op controle bent geweest bij jouw dierenarts. De kraag kan uiteraard eerder af als jouw hond niet meer aan de wond zit.

Verschillende soorten kappen of kragen

Medpets heeft twee verschillende soorten kragen, namelijk de reguliere en de opblaasbare kragen. Het voordeel van een opblaasbare kraag is dat je het kunt laten leeglopen en daardoor eenvoudig kunt wassen. Het opblaasbare materiaal is tevens zacht, wat voor jouw hond lekker aanvoelt. De reguliere beschermkragen zijn gemaakt van zacht materiaal of van harder materiaal, beide hebben ze voor- en nadelen.

Assortiment kragen voor honden

Medpets heeft een breed aanbod beschermkragen in het assortiment met elk hun eigen kleur, design en materiaalkeuze. Maar het hoofddoel van een kraag is het voorkomen dat je hond aan een helende wond likt of bijt. Een populaire beschermkraag voor honden is de Comfy Cone Kraag. Deze beschermkraag is een prettig draagbare, zachte kraag gemaakt van gelamineerd nylon over een stevige foamlaag. Ook is dit product getest door dierenartsen en uitgeprobeerd bij angstige en agressieve honden. Uit die test kwam naar voren dat zowel angstige als agressieve honden zich over het algemeen rustiger en minder gestrest voelden door het dragen van de Comfort Cone.

Alternatief voor een kraag voor jouw hond

Een beschermend shirt kan een alternatief zijn voor een kap of kraag. Een beschermend shirt, zoals een Medical Pet Shirt, kan namelijk ook een wond of de huid beschermen. De voeten kun je beschermen met speciale pootbescherming voor de voeten, zoals schoenen, sokken en laarzen.

Filters

Sorteren

Filters

  • Merk
  • Levensfase
  • Aandoening
  • Kleur
  • Prijs