Service
Winkelwagen
Menu

Alle tips om je balkon katproof te maken

Maak het balkon katproof, zodat je samen met je kat verantwoord door kan brengen op het balkon. Medpets geeft verschillende tips om het balkon om te toveren tot veilig kattenparadijs!

kat op balkon

Als het buiten warmer is, zijn de baasjes wat vaker op het balkon te vinden. Het liefste wil je natuurlijk dat jouw kat ook kan genieten van de buitenlucht en het zonnetje. Maar hoe maak je het balkon veilig voor de kat? Speciaal voor baasjes die graag hun balkon omtoveren tot kattenparadijs heeft Medpets handige tips!

Safety first!

Allereerst wil je natuurlijk dat je kat niet zomaar de wijde wereld in kan lopen en op ontdekkingstocht gaat. Als kattenbaasjes weten wij maar al te goed dat katten erg nieuwsgierig zijn! Daarom geldt een belangrijke regel voor een kat op het balkon: safety first!

Een handig hulpmiddel om het balkon af te sluiten is een speciaal kattennet. Deze netten voor het balkon zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Het kiezen van het juiste formaat is erg belangrijk, want veiligheid van je kat staat natuurlijk centraal! Wees ondanks het plaatsen van een net op het balkon altijd alert, met name om vervelende situaties te voorkomen.

Mocht een kattennet niet mogelijk zijn, of weet jij als kattenbaas dat jouw lieve kat snel alle kanten op vliegt, probeer dan eens een kattenharnas of kattentuig met (rol)lijn. Ook hierbij is het heel belangrijk dat je jouw kat altijd onder toezicht het balkon op laat gaan.

Pimp het balkon met leuke accessoires

De eerste keer een bezoekje brengen aan het balkon, is niet alleen spannend voor het baasje maar ook voor je kat. Met leuke accessoires, maak je het balkon tot een waar kattenparadijs! Om te beginnen is het leuk om een heerlijke mand of ligmat op het balkon te plaatsen, hierdoor pikt (hopelijk) je kat jouw zitplaats niet in!

Krabpaal

Om het balkon helemaal naar tevredenheid van de kat te maken, is het ook leuk om een krabpaal of kartonnen krabmat te plaatsen. Prrr… perfect om de poten aan te krabben! Medpets heeft verschillende krabpalen om het kattenparadijs op het balkon compleet te maken. Welke krab-accessoire past het beste op jouw balkon?

Kattengras

Planten trekken vaak de aandacht van katten, toch zijn sommige planten giftig voor katten, pas dus altijd op welke planten je op het balkon hebt staan. Om ook wat groen voor je kat op het balkon te zetten, is kattengras een goede optie. Het staat niet alleen gezellig, maar het eten van dit gras draagt ook bij aan de spijsvertering. Dit helpt uiteindelijk bij het verminderen van het ophoesten van haarballen.

Warme dagen

Op warmere dagen is het belangrijk om katten verkoeling te bieden. Bij Medpets verkopen wij verschillende verkoelingsartikelen die prima te gebruiken zijn op het balkon. Plaats een heerlijke koelmat om de zomerse dagen op door te brengen. Of plaats een leuke drinkfontein, zodat er af en toe ook verkoelend drinkwater beschikbaar is.

Prrr… bij een kattenparadijs hoort natuurlijk ook een heerlijke traktatie: een heerlijk kattenijsje! Er zijn verschillende liquid-snacks die je invriest, om er gemakkelijk een ijsje van te maken. Dit is mogelijk met een liquid-snacks, zoals Vitakraft Cat Liquid Snack – Kip. Deze snacks zijn verkrijgbaar in verschillende smaken!

Nu alle handige tips op een rijtje staan, is het de taak van de baas om het balkon katproof te maken. Een uitdagend projectje met als doel om samen met je kat te genieten van de buitenlucht. Je wilt natuurlijk dat een bezoek op het balkon veilig is, maar vooral plezierig verloopt! Hoe ga jij jouw balkon tot prachtig kattenparadijs omtoveren?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op via dierenarts@medpets.nl.

 

Relevante producten