Service
Winkelwagen
Menu

Eikels zijn giftig voor de hond. Let op tijdens de herfstwandeling!

De herfst is weer begonnen en de eikels vallen met grote getalen van de bomen. Veel honden vinden het leuk hiermee te spelen of om zelfs op te eten. Let hiermee op, eikels bevatten een giftige stof!

Hond in bos

Eikels

Niet alle hondenbezitters weten dat het eten of kauwen op eikels gevaarlijk is voor honden. In eikenbladeren en eikels zit de stof tannine (looizuur). Wanneer een hond veel tannine op eet krijgt de hond buikpijn, diarree en zal ook gaan braken. Het kan zelfs tot nierfalen en de dood leiden. Oppassen dus! Het is erg belangrijk dit in de gaten te houden.

Eikels bevatten tannine maar zijn niet alleen daarom gevaarlijk. Honden kunnen door eikels te eten ook verstoppingen krijgen in de darmen of kan zelfs het darmvlies gaan irriteren door de scherpe schil van de eikel.

Relevante producten

Dennenappels en kastanjes

Dennenappels en kastanjes zijn niet giftig, ze bevatten geen giftige stof. Echter worden ze door honden vaak tijdens het spelen ingeslikt. Ook kunnen deze dennenappels en kastanjes leiden tot een verstopping in het maag-darmkanaal. Hierdoor moeten er mogelijk chirurgische ingrepen worden genomen. Probeer daarom jouw hond hiermee niet te laten spelen.

Gezondheid van uw dier

Ben je op zoek naar meer artikelen om jouw hond gezond te houden, kijk dan in onze honden categorie.

Heb je nog vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met ons veterinaire team via dierenarts@medpets.nl.