Service
Winkelwagen
Menu
Vakantiegeld deals! - Scoor nu tot 30% korting! Lees meer

Vlooienband kat

Er zijn verschillende manieren om vlooien bij jouw kat te bestrijden. Een vlooienband is 1 van de mogelijke opties om jouw kat te beschermen.

Meer informatie
Doe de vlooien en teken keuzehulp

1 - 5 van 5 Producten

Vlooien zijn kleine bloedzuigende parasieten die erg vervelende klachten kunnen geven, zoals jeuk en kaalheid. Jouw kat kan zich besmetten via plaatsen waar veel vlooien voorkomen en kan daarna weer andere huisdieren besmetten. De eitjes van de vlo kunnen aan je schoenen blijven plakken, waardoor je ook jouw binnenkat kan besmetten. Het is daarom belangrijk om een goed vlooienmiddel te kiezen ter bescherming tegen deze vlooien.

Wat te doen tegen vlooien bij jouw kat?

Er zijn verschillende soorten producten die je in kunt zetten tegen vlooien. 1 van deze producten is een vlooienband. Medpets heeft verschillende soorten vlooienbanden in het assortiment, waaronder de Beaphar Vlooienband of TPD Vlo & Teek Stop. Sommige banden werken alleen tegen vlooien, maar er zijn ook banden die zowel tegen vlooien als teken werken. De Seresto Kat is hier een goed voorbeeld van.

Hoe werkt een vlooienband?

De werkzame stof van de vlooienband verspreidt zich via de talglaag van de huid. Hierdoor duurt het wat langer voordat de band over het hele lichaam actief is. Hierna maakt het niet meer uit waar de vlo op het lichaam terecht komt. Bij een vlooienband is het belangrijk dat de vlooienhalsband de huid raakt, zodat de werkzame stoffen zich kunnen verspreiden over het lichaam. De band zit goed als je 2 platte vingers tussen de band en de hals van de kat kunt doen. Er mogen ook niet teveel haren tussen de band en de huid zitten. De banden hebben een veiligheidsmechanisme, wat voorkomt dat jouw kat vast blijft zitten als hij of zij ergens achter blijft haken met de band. Het voordeel van een vlooienband is dat deze vaak langer werkzaam zijn dan druppels. Met een vlooienband bescherm je jouw kat gedurende 6 tot 8 maanden, terwijl druppels (spot-on) vaak maar 4 weken werken.

Natuurlijke vlooienband kat

Wil je liever geen chemische insecticiden gebruiken, dan zijn er natuurlijke vlooienbanden voor katten. Een voorbeeld hiervan is de TPD Vlo & Teek Stop en de Knock Off Vlooien-tekenband. Deze halsbanden zijn op basis van dimethicone. Daarnaast hebben we producten die ultrasone pulsen zenden die vlooien op afstand houden, zoals van het merk Tickless.

Heb je nog vragen over vlooien bij jouw kat en hoe je de preventie of behandeling het beste kunt aanpakken? Download dan ons Stappenplan vlooien waar alle stappen duidelijk op een rijtje staan.