Service
Winkelwagen
Menu
⚠️ HITTE ALARM! Verkoel je dier op tijd ☀️ Lees meer

De voordelen van mixed feeding voor je kat

Als een kat van jongs af aan gewend is om naast brokjes ook natvoeding te krijgen, is de kans groot dat natvoeding erg gewaardeerd wordt door je kat. Het ruikt lekker en verrijkt de smaakbeleving voor je kat. Maar dat zijn niet de enige voordelen!

De voordelen van mixed feeding voor je kat

Verschillende texturen

Natvoeding is er in verschillende texturen, bijvoorbeeld stukjes in saus of gelei of mousse (loaf). Veel katten vinden het fijn om wat afwisseling te krijgen in hun voeding. Er is ook natvoeding dat de zintuigen van katten extra stimuleert. Katten selecteren namelijk hun voeding met hun zintuigen. Zo is er natvoeding met bijvoorbeeld specifiek aroma, mondgevoel of smaak. Mixed feeding is dan bij uitstek de oplossing.

 

Relevante producten

Hoe voer je droog- en natvoeding?

Als je er voor kiest om je kat zowel droog- als natvoeding te geven, kun je dat op meerdere manieren doen. Geef bijvoorbeeld in de ochtend brokjes en in de avond een zakje natvoeding of omgekeerd. Weeg de totaal aanbevolen hoeveelheid brokjes die je kat op een dag mag hebben, netjes af en geef deze bij voorkeur verdeeld over meerdere porties per dag. Minimaal twee, liefst drie of vier.

Gezondheidsvoordelen voor je kat

Het geven van zowel droog- als natvoeding is niet alleen om de kat te plezieren. Het heeft ook nog eens gezondheidsvoordelen voor je kat. We geven je 5 redenen om je kat zowel droog- als natvoeding te gaan geven:

  • Ondersteunt de spijsvertering
  • Ondersteunt een gezond gewicht
  • Ondersteunt gezonde urinewegen
  • Ondersteunt gebitshygiëne
  • Bevordert de smaakbeleving

Beide voedingen hebben bepaalde vezels en dit ondersteunt de spijsvertering. Het hoge vochtgehalte in natvoeding draagt bij aan een verzadigd gevoel en verhoogt de wateropname, wat de urineproductie stimuleert. Daardoor wordt de urine minder geconcentreerd en dat is gunstig voor de gezondheid van de urinewegen. Het kauwen op de brokjes van de droogvoeding komt weer ten goede aan de gebitshygiëne. Door je kitten van jongs af aan te laten wennen aan meerdere texturen, draagt dat bij een gezond eetpatroon.

Heb jij al een doosje natvoeding voor je kat in huis?

Heb je nog vragen? Neem dan contact op via dierenarts@medpets.nl.