Service
Winkelwagen
Menu

Medpets verduurzaamt met nieuwe verpakkingsmachine

Het magazijn van Medpets verwelkomt een splinternieuwe verpakkingsmachine. Deze machine maakt ons verpakkingsproces nog slimmer, sneller en zuiniger. Benieuwd hoe dit nou precies in zijn werk gaat en wat dit betekent voor onze CO2-voetafdruk? Lees dan snel verder!

verpakkingsmachine van Medpets

Met onze nieuwe Lantech verpakkingsmachine gaan we naast onze kleinere bestellingen ook op grote orders besparen. Allereerst besparen we op materiaal. Deze nieuwe machine zorgt door een nieuw ontwerp van de doos voor een besparing van 38% karton bij grote bestellingen. Dit scheelt ons niet alleen karton, maar vermindert ook het afval bij onze klanten thuis. Onze nieuwste aanwinst is niet alleen slim en zuinig, maar ook ontzettend snel. De nieuwe installatie maakt namelijk tot wel 780 dozen per uur, waardoor wij tot maar liefst 600 orders per uur kunnen verwerken. Bovendien hoeven onze collega’s veel minder vaak grote, zware dozen te tillen. Dit doordat elke doos, op gelijk niveau met de machine, rollend te verplaatsen is. Zo besparen we dus tijd én kracht.

Ook bij het kiezen van onze vervoerders houden we rekening met een zo groen mogelijke bezorging. Zo werken we samen met DHL, pionier op het gebied van groene logistiek, en dragen wij hier actief aan bij door per pakket in een bijdrage te voorzien. Zo hebben we in 2022 onze CO2-voetafdruk met 168.116 kilogram verminderd en blijven we actief bezig om dit in de toekomst nog verder uit te breiden. Zo werken we samen aan een schonere wereld!