Service
Winkelwagen
Menu
Nu gratis verzending bij aankoop van een Hill’s product met kortingscode GRATISVERZENDING Lees meer

Kittens

Om op te groeien tot een gezonde kat is de juiste verzorging van een kitten erg belangrijk. De juiste voeding, ontwormen en ontvlooien zijn allemaal zaken waar aan gedacht moet worden. Zowel voor de pasgeboren als de wat oudere kittens heeft Medpets diverse verzorgingsproducten, krabpalen en geneesmiddelen die bijdragen aan de ontwikkeling van een gezond kitten.

Lees meer

Populaire producten voor je kitten

Blog artikelen over kittens

Meer tips

Vlooien

Het is belangrijk om al vroeg met vlooienpreventie te beginnen. Hierbij dien je goed op te letten of het middel dat je gebruikt geschikt is voor de leeftijd van het kitten. Op onze website kun je onder andere het Frontline Kitten Pack bestellen. Daarin zit een pipet met anti-vlooienmiddel. Ook bevat het pakket een gezondheidsgids met uitgebreide adviezen over onder andere voeding, ziektes en vaccinaties. Het pakket is speciaal afgestemd op de eigenaar van zeer jonge katten die net zijn aangeschaft. Ook is er een spray beschikbaar voor zeer jonge kittens.

Ontwormen

Kleine katjes moeten ook ontwormd worden. Onder het kopje Ontwormen Kitten kun je daar meer informatie over vinden. De hoeveelheid ontwormingsmiddel dieje moet gebruiken is afhankelijk van het gewicht van het kitten. De dosering staat doorgaans op de verpakking van het ontwormingsmiddel vermeld. Je moet het kitten dus eerst wegen alvorens hem te ontwormen. Geadviseerd wordt om een kitten te ontwormen als hij 3, 5, 7, en 12 weken oud is, en vervolgens maandelijks tot een leeftijd van een half jaar. Hierna hoeft het slechts vier keer per jaar te gebeuren. Via onze website kun je de Vitaminthe ontwormingspasta aanschaffen. Dat is een pasta die werkzaam is tegen spoelwormen, zweepwormen, haakwormen en lintwormen bij de kat.

Vaccineren

Om de gezondheid van jouw katje op peil te houden en de afweer van het beestje te verhogen, moet je jouw kitten zeker laten vaccineren. Kittens krijgen op een leeftijd van 9 en 12 weken een vaccinatie tegen kattenziekte en niesziekte. Hierna hoeft jouw kat nog maar een keer per jaar opnieuw gevaccineerd te worden om het afweersysteem in goede conditie te houden.

Voeding

Het is natuurlijk van groot belang dat je de voeding van het kitten aanpast aan zijn leeftijd. Een pasgeboren katje heeft andere voedingsstoffen nodig dan een volwassen kat. Indien de moederkat niet voor haar kittens kan zorgen, kun je ter vervanging van de moedermelk het jonge kitten KMR Kittenmelk geven. De melk kan gebruikt worden als complete vervanger voor de moedermelk of als bijvoeding, en bevat vitaminen en mineralen die de ontwikkeling en de groei van het kitten bevorderen. Bovendien is de melk gemakkelijk te verteren. Voor de toediening kun je gebruikmaken van de Nursing Kit die wij op onze site aanbieden. De set bevat een flesje met verschillende speentjes en een schoonmaakborsteltje. Zo kun je het pasgeboren kitten met de hand voeden.

Geur- en vlekverwijdering

Als jouw kitten nog niet zindelijk is of pas net zindelijk geworden is, gebeurt het nog wel eens dat hij in het huis plast in plaats van op de kattenbak. Schaf daarom meteen ook de Urine-Off Spray voor de kat aan, een geur- en vlekverwijderaar voor de urine van katten. De spray kan zowel voor harde oppervlakken als op tapijt en textiel gebruikt worden.