Service
Winkelwagen
Menu

Flostouwen

Speelgoed is belangrijk voor zowel de fysieke als mentale gezondheid van je hond. De meeste honden vinden een trekspelletje met een flostouw dan ook fantastisch. Flostouwen bestaan meestal uit samengevlochten draadjes touw met twee knopen aan beide uiteinden. Wanneer jouw hond op het flostouw bijt, kan dit bovendien bijdragen aan de gezondheid van het gebit. Het touw masseert spelenderwijs het tandvlees en de tanden van je hond, waardoor tandplak kan worden tegengegaan.

Meer informatie

1 - 18 van 18 Producten

Trekspelletjes zijn een leuke manier om samen te werken aan de relatie tussen baasje en hond. Jij en je hond hebben allebei één kant van het trekspeeltje vast. De machtsstrijd vormt het spel; degene die het speeltje als eerst weet te bemachtigen, wint. Ook kunnen er apporteerspelletjes mee gespeeld worden.

Wanneer jouw hond dit speeltje zelf tot zijn beschikking heeft, dien je er goed op te letten of hij eventuele losse of kleine draadjes niet doorslikt. Een flostouw is namelijk niet geschikt om op te kauwen! Ook puppy’s tussen de 4 en 6 maanden dienen extra goed in de gaten worden gehouden tijdens het spelen van een trekspelletje. De tandjes van de pup zijn dan namelijk aan het wisselen. Tip: laat je pup simpelweg de trekkracht bepalen.

Hoe speel je een trekspelletje?

Vaak hoor je dat het baasje altijd moet winnen bij trekspelletjes. Dit omdat je hond anders ‘dominant’ zou kunnen worden en denken dat hij de baas is. Echter blijkt dit niet waar te zijn. Als jij als baasje duidelijke regels opstelt en duidelijk maakt dat het om een spelletje gaat, leert je trouwe viervoeter juist dat hij naar jou moet luisteren om te kunnen spelen. De spelregels voor een leuk, verantwoord trekspelletje zijn als volgt:

  • Leer je hond dat hij het flostouw pas mag vastpakken als jij dit aangeeft. Je wil natuurlijk niet dat je hond het speeltje uit je handen trekt, als je het tevoorschijn haalt of er mee rond loopt. Bedenk daarom een handeling of commando dat aangeeft wanneer het spelletje begint.
  • Het is belangrijk je hond aan te leren dat hij zijn tanden niet in jouw handen mag zetten! Voel je zijn tanden, geef dan aan dat dit pijn doet door ‘au’ te roepen en stop met spelen. Later kun je het nog een keer proberen. Raakt je hond je handen weer met zijn tanden? Berg het spel dan op en probeer het een volgende keer weer.
  • Het commando ‘los’ is belangrijk tijdens dit spel. Het is namelijk een goede oefening voor je hond om, ondanks zijn opwinding, toch te blijven letten op jouw aanwijzingen.
  • Laat je hond met een commando weten wanneer het spelletje beëindigd is. ‘Klaar’ is voldoende. Berg het flostouw hierna direct op.
  • Houdt jouw hond zich niet aan de regels? Stop dan het spelletje.

Flostouwen

Enthousiast geworden om het samen met je hond op een trekspelletje te wagen? Bekijk snel het grote assortiment flostouwen op Medpets.nl! Je vind hier onder meer flostouwen van merken als Beeztees en KONG. Bijvoorbeeld de kleurrijke KONG Wubba Weaves zijn ideaal als flostouw en beschikken over een pieper voor extra speelplezier!