Service
Winkelwagen
Menu

Tuigjes voor Katten

Wil jij je kat uitlaten? Dat gaat niet zo gemakkelijk als dat je je hond zou uitlaten. Een hond bekijkt de wereld met zijn neus, een kat doet dat met zijn ogen. Hij voelt zich het veiligst als hij op een hoog punt naar zijn omgeving kan kijken.

Meer informatie

1 - 12 van 12 Producten

De meeste katten voelen zich daarom niet meteen veilig als ze naast jou, op de grond, moeten meewandelen. Laat daarom nooit zomaar ineens je kat uit, maar bouw het langzaam op.

Hoe doe je een kattentuigje om?

Wanneer jouw kat nog nooit een tuigje heeft gedragen, is het verstandig om hem daar eerst aan te laten wennen. Laat je kat eerst kennismaken met het tuigje door hem eraan te laten snuffelen. Is dit oké? Dan kun je het tuig rustig bij je harige vriend omdoen. Wanneer hij het niks vindt, forceer dan niet en leg het tuig aan de kant. Later kun je het nog eens proberen. Als hij zich iets meer op zijn gemak voelt, kun je hem verwennen met een lekkere beloning. De truc is om je kat langzaamaan te laten wennen aan het tuig.

Lopen aan de riem

Blijf voorlopig nog even binnen. Wanneer jouw kat gewend is aan zijn tuig, kunnen jullie het samen lopen aan de riem oefenen. Loopt jouw kat een paar stappen met jou mee? Beloon hem dan direct. Begin de training met korte oefeningen van hooguit één minuut tot een paar minuten. Bouw dit langzaam op. Trek nooit aan het tuigje wanneer jouw kat iets doet wat jij niet wilt! Je kunt dan beter stoppen en hem belonen als hij weer mee loopt.

Naar buiten!

Voor echte binnenkatten die nauwelijks of niet buitenkomen is de buitenwereld eng. Begin daarom met wandelen in je eigen tuin of op een rustig moment bij jou in de straat. Doe de deur open en laat je kat rustig kennismaken met de omgeving buiten. Wanneer dit goed gaat, mag je je harige vriend belonen. Vindt je kat het leuk? Dan kunnen jullie elke dag een stapje verder gaan. Ook hier geldt: oefening baart kunst!

Er zijn eenmaal katten die niks van de buitenwereld willen weten. Mocht dit het geval zijn, laat je kat dan lekker binnen en biedt hem voldoende klim- en speelmogelijkheden.