Service
Winkelwagen
Menu
Scoor tijdens het EK een unieke voetbal-likmat! Lees meer

Verzorging kitten

In de categorie ‘Verzorging kitten’ vind je verschillende soorten shampoos die je kunt gebruiken ter verzorging van de vacht en huid van je jonge huistijger. Je vind hier shampoos van Espree, die gebaseerd zijn op natuurlijke Aloë Vera. Ook is er de Francodex Khara Reinigende Lotion, welke erg van pas komt als jouw kitten watervrees heeft. Deze lotion hoef je namelijk niet uit te spoelen. Voor de gevoelige huid van je kitten maak je gebruik van Frontline Pet Care Shampoo Puppy & Kitten. Hiernaast vind je op deze pagina ook nog shampoos van de merken lief! en Beaphar.

Meer informatie

1 - 24 van 70 Producten

Wassen – Vachtverzorging

Kittens zijn over het algemeen prima in staat om hun eigen lichaam zelf van top tot teen te wassen. Daarvoor gebruiken zij hun unieke tong. Daarmee verwijderen ze dode haren en vuil uit de vacht. Soms kan je kitten wel wat extra hulp gebruiken; bijvoorbeeld wanneer hij een langharig vachttype heeft. Een fijne borstelbeurt kan wonderen doen!.

Je kitten in bad doen is eigenlijk niet nodig. De meeste katten hebben dan ook een hekel aan badderen! Toch kan het in zeldzame gevallen voorkomen dat jij je kitten moet wassen. Wanneer je kat extreem vies is geworden of in aanraking is gekomen met vettige of giftige stoffen, bijvoorbeeld. Hieronder lees je hoe je je jonge huisdier op een zo prettig mogelijke manier wast:

  • Gebruik altijd een shampoo die speciaal ontwikkeld is voor kittens!
  • Stop je kitten nooit in een vol bad en gebruik alleen de hoeveelheid water dat nodig is om hem te wassen
  • Was je kitten met lauwwarm water
  • Breng de shampoo aan met kleine hoeveelheden en vermijdt daarbij contact met de ogen en oren
  • Met je handen verwijder je het zeepsop. Je spoelt je kitten af met lauwwarm water en vermijdt hierbij opnieuw de ogen en oren.
  • Droog je kitten goed af en laat hem zichzelf uitschudden om het overtollige water te verwijderen.
  • Zorg ervoor dat je jonge huistijger in een warme kamer verblijft waar hij volledig op kan drogen. Je kunt je kat het best weer buiten laten als hij volledig opgedroogd is.