Service
Winkelwagen
Menu

Heerlijk avondje van Sinterklaas voor je huisdier?

Zie de maan schijnt door de bomen, Makkers staakt uw wild geraas. ‘t Heerlijk avondje is gekomen, ‘t Avondje van Sinterklaas…

Sinterklaas huisdier

Sinterklaas is weer aangekomen met zijn Pieten en alle cadeaus, chocoladeletters en snoepgoed. Vaak ook een moment om je huisdier weer extra te verwennen. Houd er wel rekening mee dat dit snoepgoed niet geschikt is voor je hond of kat! Lees snel verder waarom niet.

Chocola is giftig voor huisdieren!

Chocola is giftig voor honden en katten! Zeker met alle chocoladeletters, chocolade sinterklazen en pieten en alle chocolademunten in huis, iets om extra alert op te zijn!

Lees ons blogartikel Wat als mijn hond of kat chocolade eet? waarom chocola gevaarlijk is voor onze huisdieren!

Zet de schoenen buiten het bereik van je hond of kat!

Veel kinderen mogen hun schoen zetten rond Sinterklaas. Vaak gaan hier niet alleen cadeautjes in, maar ook veel snoepgoed, kruidnoten en pepernoten. Deze dingen zijn niet direct giftig voor je hond of kat, maar het is ook niet de bedoeling dat ze er veel van binnen krijgen. Ze kunnen er toch op zijn minst buikpijn van krijgen met eventueel braken en diarree tot gevolg!

Aangezien de schoenen vaak ‘s nachts zijn gevuld en onze huisdieren dan niet onder toezicht zijn, is het verstandig om de schoenen op een plek te zetten waar je hond of kat niet bij kan!

Laten we er met zijn allen een mooi feest van maken! Wij duimen dat Piet de Smeerpoets de pakjeskamer weer kan openen en alle kinderen en huisdieren in Nederland kan voorzien van mooie cadeaus!

Lees hier wat nog meer giftig is voor je huisdier of neem contact op via dierenarts@medpets.nl.