Service
Winkelwagen
Menu

Hondenriem

Op het moment dat jij met je hond aan de wandel gaat, moet je hem kunnen aanlijnen. Belangrijk is om te kiezen voor een praktische en diervriendelijke methode. Daarnaast heeft jouw viervoeter natuurlijk ook zijn eigen voorkeur. Medpets heeft een grote selectie aan riemen. In deze categorie vind je ongetwijfeld een item wat zowel goed bij jou als je harige vriend past!

Meer informatie

1 - 24 van 113 Producten

Soorten riemen

Om een keuze te maken wat voor soort riem bij jouw hond en jou als baasje past kun je rekening houden met verschillende aspecten. Hoe gedraagt jouw hond zich aan de lijn? Hoe groot is je hond? Ga je voor een lange of korte lijn? Allemaal zaken waar je rekening mee dient te houden wanneer je een hondenlijn gaat uitzoeken. Gelukkig ben je bij Medpets aan het juiste adres met meer dan 70 hondenriemen!

hondenhalsband

Klassieke hondenriem

De klassieke hondenriem is simpel maar praktisch en in verschillende lengtes en materialen verkrijgbaar. Woon je in de stad? Dan kun je beter een korter exemplaar aanschaffen. Hebben jullie meer ruimte en dus meer vrijheid? Dan kan een lange riem uitkomst bieden. De Nobby Hondenlijn is een eenvoudige riem die maar liefst 5 meter is.

Als je van een meer moderne look houdt is de Trixie BE NORDIC een leuke optie. De riem is van mooi geweven touw en is bovendien verstelbaar op 3 manieren. Er zijn twee verschillende maten beschikbaar, afhankelijk van de kracht van jouw hond.

Rollijnen

Populaire hondenriemen zijn de rollijnen van Flexi. Deze rollijnen zijn voorzien van een automatisch oprolbare hondenriem. Zo kun je gemakkelijk anticiperen op elke situatie waarin je met je hond terecht komt, door de lijn direct korter of langer te maken. Door het handvat ligt deze riem altijd comfortabel in je hand.

Slip- of jachtlijn

Een slip- of jachtlijn is zowel een riem als halsband. Daarmee is het ook een van de snelste en simpelste manieren om je hond aan te lijnen. Deze lijn heeft twee lussen, één voor jouw hand en één voor om de nek van jouw hond. Let er wel op dat de lijn een zogenaamde veiligheidsstop heeft! Zo kun je voorkomen dat de halsband-lus te klein of juist te groot wordt voor je hond. Deze lijn is ideaal als jouw hond regelmatig los mag lopen. Bekijk hier onder andere de Rebel Petz Trainingslijn.