Service
Winkelwagen
Menu

Natvoer voor Katten

Natvoer is erg belangrijk voor jouw kat. Dit komt omdat het vol zit met vocht: iets wat jouw kat heel erg nodig heeft! Katten drinken van nature niet zo veel. Dit kan later weer zorgen voor problemen aan de blaas en de nieren. Wanneer je dus alleen brokken voert, krijg je kat misschien te weinig vocht binnen en dit wil je voorkomen! Het geven van natvoer is dus erg belangrijk. Maar welk natvoer is nu het beste voor jouw kat?

Meer informatie

1 - 24 van 487 Producten

Het beste natvoer voor katten

Laten we beginnen met dat er geen natvoer is dat ‘het beste’ is voor jouw kat. Elke kat is namelijk anders, net zoals alle soorten natvoer. Het is dus belangrijk om te kijken naar de behoeften van jouw kat om te bepalen welk natvoer hierbij aansluit!

Katten zijn carnivoren. Ze eten rauwe prooidieren in het wild, omdat deze dieren ze voorzien van alle benodigde voedingsstoffen. Helaas is het niet echt handig en gewenst om rauwe muizen of konijnen in huis te halen om te voeren aan je kat. Daarom zoek je dus een natvoeding die zo goed mogelijk aan de voedingsbehoefte van jouw kat voldoet.

Hiermee wordt bedoeld:

  • Voldoende eiwitten voor het behoud van gezonde spieren, organen en huid
  • Niet te veel koolhydraten (voorkom voedselovergevoeligheid)
  • Veel vocht in de voeding
  • Genoeg variatie

Eiwitten

Een voorbeeld van natvoeding dat hieraan voldoet, zijn de blikjes van Almo Nature. Voeding van Almo Nature is 100% dierproefvrij en bevat geen chemische conserveermiddelen, kleurstoffen en/of andere chemische toevoegingen. Hierdoor bevat deze voeding veel vlees per verpakking en dit sluit dus goed aan op de behoefte van katten.

Koolhydraten

Een ander voorbeeld zijn de blikjes van Edgard & Cooper. Deze natvoeding is graanvrij en dus bevat het niet veel koolhydraten! De voeding is hierdoor licht verteerbaar en dus ‘vriendelijk’ voor de darmen van jouw kat.

Speciale behoeften

Wanneer jouw kat gesteriliseerd of gecastreerd is, verandert de voedingsbehoefte ook. Dit houdt in dat jouw kat gevoeliger is voor het aankomen in gewicht. Het aanpassen van de voeding is dan een goed idee. Hill’s Science Plan Sterlised is dan een goed voorbeeld!

Variatie

Omdat katten van variatie houden, en soms ook gewoon heel kieskeurig zijn, heeft Royal Canin de FHN Sensory multipack in Gravy ontwikkeld. Deze verpakking bevat verschillende soorten voeding die alle zintuigen van jouw kat verrijkt.

Kitten natvoer

Natvoer voor kittens, zoals Royal Canin Kitten, is speciaal samengesteld om bij te dragen aan groei en ontwikkeling. Kitten natvoer is daarom vaak rijker in eiwitten, vitaminen en mineralen. Deze voedingsstoffen ondersteunen de ontwikkeling van sterke spieren, gezonde botten en het immuunsysteem. Kittens zijn minder snel geneigd om te drinken en hebben een hogere behoefte aan vocht dan volwassen katten. Natvoer draagt daarom bij aan een goede hydratatie.
Andere natvoeding voor kittens:

Natvoer en droogvoer combineren

Je kunt er ook voor kiezen om droog- en natvoer met elkaar te combineren. Op deze manier kun je je kat een gevarieerd dieet bieden en profiteert je kat van de voordelen van zowel droog- als natvoer. Dankzij navoer krijgt je kat extra vocht binnen en droogvoer draagt bij aan de gebitsgezondheid. Zorg er wel voor dat je de juiste verhouding nat- en droogvoer geeft. Dit is afhankelijk van verschillende factoren zoals leeftijd, ras en gewicht.