Service
Winkelwagen
Menu

Royal Canin legt uit: Katten selecteren voeding met behulp van hun zintuigen

Katten verkennen de wereld door middel van zintuigen. Om deze extra te stimuleren heeft Royal Canin de Sensory lijn geproduceerd. Hieronder lees jij alles wat je moet weten over de ROYAL CANIN® SENSORY™.

Katten etend uit voerbakjes

Stimuleer die zintuigen

Via haar zintuigen maakt een kat contact met de wereld om haar heen. Hoe prettiger deze zintuigen worden gestimuleerd, hoe gelukkiger een kat het leven zal ervaren.

De belangrijke rol van geur

Van alle zintuigen is het reukzintuig verreweg het meest ontwikkeld bij katten. Een echte superkracht. Een kat heeft maar liefst 200 miljoen geurgevoelige cellen, terwijl mensen er ‘maar’ 5 miljoen hebben. Met hun reukzintuig beoordelen katten hun eten of vinden zij hun prooi.

Stimulatie van het unieke reukzintuig

Voeding wordt allereerst beoordeeld aan de hand van geur. Hoe langer een kat snuffelt aan haar eten, hoe meer moleculen ze detecteert. Echter, als de kat snel begint met eten, geeft dat aan dat ze zeer gecharmeerd is van wat er voor haar neus staat. Haar reukvermogen blijft zelfs een rol spelen tijdens het eten en doorslikken.

De smaak van Umami

Katten hebben veel minder smaakpapillen dan mensen; slechts 470 ten opzichte van meer dan 9.000 bij mensen. Hun smaak is dus beperkt; ze proeven maar beperkt zout, vinden bittere en zure smaken echt niet lekker en kunnen zoete smaken niet onderscheiden. Katten kunnen één smaak wel goed onderscheiden en dat is umami.

Stimulatie van het unieke smaakzintuig

Umami wordt omschreven als een bouillonachtige, hartige smaak welke je vooral terugvindt in dierlijke producten. Het zijn de aminozuren die de umamismaak maken en laten katten nu juist aminozuren nodig hebben om gezond te blijven.

Unieke textuur voor optimale beleving

Katten hechten grote waarde aan hoe hun voeding aanvoelt in de bek. De textuur van de voeding is daarom erg belangrijk. Katten hebben veel minder smaakpapillen dan mensen; slechts 470 ten opzichte van meer dan 9.000 bij mensen. Smaak speelt bij katten dus een minder belangrijke rol en daarmee wordt het belang van het mondgevoel des te groter.

Stimulatie van het mondgevoel

Hoe een brokje of natvoeding aanvoelt in de bek van de kat, is van groot belang of een kat de voeding lekker vindt.

Stimuleer de zintuigen van jouw kat

ROYAL CANIN® SENSORY™ draagt bij aan de stimulatie van de zintuigen door variatie in geur, smaak en textuur om zo de voedingservaring te verbeteren. SENSORY™ is verkrijgbaar in FeelTasteSmell en in een Multipack met alle varianten.