Service
Winkelwagen
Menu

Medpets steunt sterilisatieproject op Curaçao

Mooi werk vanuit Curaçao: Kitten Rescue Curaçao heeft in samenwerking met twee dierenartsen maar liefst 163 katten gesteriliseerd en gevaccineerd. Medpets doneerde verschillende producten om Kitten Rescue Curaçao te ondersteunen en bij te kunnen dragen aan dit fantastische project!

Sterilisatieproject

Samen met twee Nederlandse dierenartsen, Piet Hellemans en Franca Borren heeft Kitten Rescue Curaçao in de week van 8 t/m 14 maart van 2021 maar liefst 163 katten gesteriliseerd. De katten zijn ook meteen gevaccineerd tegen kattenziekte en niesziekte. Om het team van Kitten Rescue Curaçao optimaal te steunen, heeft Medpets diverse producten gedoneerd voor dit project.

Van de 163 behandelde katten waren er 85 katers en 78 poezen. Het grootste gedeelte waren straatkatten, de rest van eigenaren met een kleine beurs. Inwoners van Curaçao die het niet zo breed hebben, konden door dit project hun kat ook laten helpen.

europa
Overpopulatie van katten op Curaçao

Het zwerfkattenprobleem is erg groot op Curaçao. Er is een enorme overpopulatie van katten in woonwijken en resorts. Dit zorgt voor verspreiding van ziekten, ondervoede kittens, aan- en doodgereden katten en gedumpte kittens. Kitten Rescue Curaçao zet zich sinds 2014 in voor kittens en katten in Curaçao. De stichting biedt katten een veilige plek om te herstellen en biedt moeders een plek om hun kittens groot te brengen in een veilige omgeving. Daarnaast worden de katten gesteriliseerd en wordt er naar een nieuw thuis voor ze gezocht.

Waarom is een sterilisatieproject zo belangrijk?

Wist je dat een poes op Curaçao vier keer per jaar een nestje kan krijgen? Deze kittens zijn na 4 tot 6 maanden ook weer geslachtsrijp. Dit zorgt dus voor veel nakomelingen, die zich alleen op straat moeten zien te redden. Door (zwerf)katten te behandelen met een sterilisatie, draagt Kitten Rescue Curaçao bij aan het voorkomen van veel dierenleed en overpopulatie.

Wil jij Kitten Rescue Curaçao ook steunen? Klik dan hier om te doneren!