Service
Winkelwagen
Menu
Vakantiegeld deals! - Scoor nu tot 30% korting! Lees meer

Vlooiendruppels hond

Een van de meest gebruikte en gemakkelijkste vorm om vlooien te bestrijden én te voorkomen is het gebruik van een anti-vlooienmiddel in vloeistof vorm: de vlooiendruppels.

Meer informatie
Doe de vlooien en teken keuzehulp

1 - 24 van 45 Producten

Hoe gebruik je een vlooienpipet voor honden?

Vlooiendruppels zitten in een kleine, makkelijk te hanteren pipet. Knijp de pipet uit in de nek van je hond (lees hiervoor de gebruiksaanwijzing goed door) en deze is over het algemeen 4 weken beschermd tegen vlooien. Er zijn echter ook vlooiendruppels die langer of juist korter werkzaam zijn.

Hoe snel werkt een vlooienpipet bij jouw hond?

Het is afhankelijk van de werkzame stof wanneer vlooien dood gaan na het geven van een pipet. De meeste vlooiendruppels hebben een volledige werkzaamheid binnen 24 á 48 uur. Er zijn ook producten die sneller werken. Zo werkt de Vectra 3D al na 2 uur.

Hoe vaak geef je een vlooienpipet aan jouw hond?

Over het algemeen geef je elke 4 weken of maandelijks een pipet tegen vlooien aan jouw hond. Hoe lang een pipet werkt is afhankelijk van de pipet die je kiest. Lees dus altijd goed de bijsluiter om te zien hoe vaak je jouw viervoeter moet behandelen.

Vlooiendruppels ook werkzaam tegen teken

Er zijn ook vlooiendruppels, zoals Frontline Combo Spot On Hond, die naast vlooien ook tegen teken beschermen. Een product als Advantix, beschermt bovendien tegen zandvliegen en muggen (alleen voor de hond). Het is van belang alle dieren in een huishouden tegelijkertijd te behandelen.

Wees goed voorbereid op het ongemak van vlooien en teken. De Vlooien- & Tekenwijzer van Medpets vertelt alles wat jij moet weten over vlooien en teken!