Service
Winkelwagen
Menu
Profiteer nu tijdelijk van 10% korting op snacks met kortingscode MEDPETSEK10 Lees meer

Likstenen

Een liksteen kan helpen om jouw paard aan voldoende zouten, mineralen en sporenelementen te voorzien. Een tekort aan zout leidt tot een verminderde opname van eiwitten en energie uit het voer en kan resulteren in een droge huid en snelle vermoeidheid. Zo’n tekort kan zich uitten door bijvoorbeeld het likken van handen, muren en hekken. Een liksteen kan helpen om deze tekorten op te heffen. Bij Medpets vind je verschillende soorten likstenen, als lekkernij of als aanvullend diervoeder.

Meer informatie

1 - 4 van 4 Producten

Witte likstenen

Deze likstenen bevatten natriumchloride (zout), maar ook magnesium, ijzer, koper, zink en jodium. Deze liksteen is dus zeker geschikt als aanvullend diervoeder voor jouw paard.

Himalaya likstenen

Deze liksteen heeft veel weg van de klassieke witte liksteen. Echter zitten er in deze liksteen ook andere mineralen en sporenelementen. Vaak zie je dat paarden deze liksteen lekkerder vinden dan de normale liksteen. De Himalaya liksteen is roze van kleur. Dit komt door het geoxideerde ijzer dat in het gesteente zit waar de liksteen uit komt.

Smakelijke likstenen in verschillende smaken

Verveelt je paard zich? Dan kun je je paard ook een heerlijke lekkernij geven. Bij Medpets vind je namelijk ook likstenen met een lekker smaakje, zoals appel, wortel en honing. Deze likstenen, zoals de Excellent Liksteen zijn vooral bedoeld als een extraatje of om verveling op stal tegen te gaan.

Handige liksteenhouders

Om ervoor te zorgen dat jouw paard kan likken aan de liksteen, kun je de liksteen het beste in een liksteenhouder aanbieden. Deze houders zorgen ervoor dat de liksteen schoon en droog blijft. Ook kun je met deze houders een spel creëren voor je paard. De Excellent Sweet Lick Holder is een liksteenhouder welke ideaal is op te hangen in de stal. Je kunt de houder voorzien van een Excellent Liksteen.